Gölcük’lüler Candostlarını unutmadı

Gölcük’te 4 bacağı kesilen kedinin ardından Hayvan severler seslerini duyurmaya başladı, Sokaktaki dostlarımıza sahip çıkmak onlara yapılan zulme dur demek için  Gölcük Anıt Park’ta basın açıklaması düzenlendi.

Kocaeli Candostları Derneği, +1 Fark Gölcük Down Sendromlular Derneği, Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistler Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen Basın açıklamasında ilk açıklaması Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Basın sözcüsü Köksal Tüfekçioğlu yaptı, daha sonra , +1 Fark Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, son olarak da Kocaeli Candostları Derneği Başkanı Sibel Erdem yaptı. Basın açıklamasına Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Şevket Kaba, AK Parti İlçe Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, CHP Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve muhtar Rabia Şentürk çok sayıda katılım sağladılar.

Basın Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Basın sözcüsü Köksal Tüfekçioğlu şunları dile getirdi “Öncelikle tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid 19 illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde, sevdiklerimizi kaybetmenin acısı içindeyiz. Tüm insanlığın ve halkımızın başı sağolsun.

Yüce Mevla dan dileğimiz yeni yılla birlikte bu illetten kurtulmak tekrar eski günlerimize dönmektir. Değerli büyüklerim öncelikle bu yağmurlu havada sokak hayvanları için burada bulunmanız dan müteşekkürüz..

Gün geçmiyor ki gazetelerde televizyonlarda zulüm edildiği haberi çıkmasın. Bunun en acı örneğini geçtiğimiz gün ilçemizde yaşadık. Allah’ın yarattığı bir canlının dört ayağınızda kesmek insanlıkla bağdaşmayacak ve bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu durum asla kabul edilecek bir durum değildir. Çağdışıdır caniliktir barbarlıktır…

İnsan insana kıyamıyacağı gibi hayvana da doğaya da kıyamaz. Bu nedenledir ki mecliste bekleyen hayvan hakları yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Hayvanlara zulüm kabahatler kanunundan çıkartılıp suç kapsamına alınmalıdır. Devlet güvencesi altında bulunan sokak hayvanlarımız, şikayete bağlı vaka olmaktan çıkartılıp kamu davası olarak nitelendirilmektedir.

Ayrıca milli eğitim bakanlığımız tarafından verilen eğitimlerde çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılanması ve bunlarla ilgili değerler eğitimi kapsamında projeler düzenlenmelidir. Ve en önemlisi de biz aileler çocuklarımıza hayvan sevgisini fazlasıyla aşılamalıyız. “Sevgi ailede başlar”

Biz artık ilçemizin ekranlarda bu tip haberlerle anılmasını istemiyoruz.  Gölcük’te hayvan katliamı başlıklı haberlerle değil, hayvan sevgisini anlatan, sağlıkta sporda sanatta yaşamın her alanında Türkiye’ye örnek daha başarılı Gölcük haberleri bizi daha da gururlandıran aktır Burada görevde biz Gölcük halkına düşüyor…

Gölcük Kaymakamlığımızın ve Gölcük Belediyemizin bu konudaki çalışmaları biz hayvan severleri umutlandırmaktadır. Verilen mücadelede sevgi ve sabır göstererek başarıya ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Pandemi sürecinin bitmesiyle belediyemiz tarafından inşasına başlanacak olan hayvan rehabilitasyon merkezi buna en iyi örnektir. Ayrıca üç istasyonda toplu hayvan besleme ünitelerinin kurulmaya başlanması ve hayvanlarla ilgili ekip araç sayısının 3 e çıkarılması da biz hayvan severleri memnun eden çalışmalardır. Bu mücadelede siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp top yekün yapacağımız çalışmalar sonuca daha kısa mesafede varmamıza neden olacaktır.

Başta Gölcük kaymakamımız Cengiz Karabulut Belediye başkanımız Ali Yıldırım Sezer Siyasi parti temsilcilerimiz muhtarlarımız, kent konseyi üyelerimiz ile hayvan sever derneklerimize sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

 

Ben Kocaeli Can Dostları Dernek Başkanı Sibel Erdem  ise yaptığı basın açıklamasında şunları d,ile getirdi “Çok Değerli Gölcük’lü hayvan severler, Ben Kocaeli Can Dostları Dernek Başkanı Sibel Erdem. Bu gün bur da sokak canlarımıza ses olmak için, gördükleri eziyetlere, vahşete dur demek için toplandık. Onlara bu eziyetleri yapanlar yarın ilk fırsatta bir çocuğa, yaşlıya veya bir kadına zarar vereceklerdir.

Sokak hayvanlarını kısırlaştırmada, beslemede ve tedavilerini yaptırmakta tüm hayvan severlere ihtiyacımız vardır. Herkes kendi mahallesindeki canlara sahip çıktığında bunu ancak başarabiliriz ve sayılarını da kontrol altına alabiliriz. Bunu tek başına ne dernekler ne belediyeler başarabilir, ancak sevgi ve sabır ile hep birlikte başarabiliriz

Burada toplanmış olan ve açıklamamızı dinleyenlerden çok önemli bir ricamız var. Lütfen merhametli çocuklar yetiştirelim. Bir parka gitme eyleminde bile onlara çok şey öğretebiliriz. Bir parça mamayı sokak canları ile paylaşabilsinler, onlardan korkmamayı, bizlere ihtiyaçları olduğunu bilsinler. Ağaçlara, hayvanlara, çevreye zarar vermesinler. Bizler besleme yaptığımız alanlarda  çevre temizliği de yapıyoruz ve bazen çocuklar da bize yardımcı oluyorlar, nasıl mutlu olduklarını görmeniz gerekir. yerlere çöp atmamalarını, hatta atılanları toplayabileceklerini  öğretmemiz, örnek olmamız gerekir. Onları duyarlı ve merhametli yetiştirebilirsek eğer geleceğimizi garanti altına almış oluruz, Her zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a, Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e, ve tüm katılımcılara ve duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

73 − 72 =