GÖLCÜKLÜ KADINLAR EL EMEKLERİNİ SERGİLİYORLAR

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi hanımlar, Gölcük Belediyesi  tarafından sunulan imkanlar doğrultusunda yaptıkları el emeği ürünleri Sanat sokağında sergilemeye devam ediyorlar. Her Cuma Sanat Galerisi Sanat Sokak’ta kurulan sergiler hanımlar için bir geçim kaynağı olmanın yanı sıra onlara keyifli vakit geçirme imkanı da sunuyor.

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi hanımlar her Cuma Sanat Galerisi Sanat Sokak’ta açıkları stantlar ile kendi el emeği göz nuru ürünleri sergiliyor ve satışını gerçekleştiriyor. Bu hafta Sanat Sokak’ta kendi ürünlerini sergileyen bayanlardan düşüncelini aldık.

Buhur, “Mutfak önlüğü ve bez çantalar yaparak emeğimin karşılığını alıyorum”

Sakine Buhur, “8 yıldır kendi el emeğimle el işleri yapıp satıyorum. Mutfak önlüğü ve bez çantalar yaparak emeğimin karşılığını alıyorum. Bunları yaparken Gölcük Kent Konseyinin bize sunduğu bazı imkanlardan yararlanıyoruz. Bunlardan dolayı da belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sanat Sokağında her cuma açtığımız sergimize Gölcüklü vatandaşlarımızı da davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gerali, “Yaptıklarımı burada sergilemekten büyük zevk duyuyorum”

Şükriye Gerali, “7 yıldır Kent Konseyi Kadın Meclisinin bize sunduğu bu imkanlardan yararlanıyorum. Çeşitli takılar, otantik fularlar ve amigurumi oyuncaklar yaparak eğlenmenin yanı sıra onları burada sergilemekten de büyük zevk duyuyorum. Yaptıklarımı festivallere katılarak da sergileme imkanım da oluyor. Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne de bize sunduğu bu imkanlardan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Gezer, “Burada güzel arkadaşlıklar kuruyoruz”

Yıldız Gezer, “13-14 yıldır örgü örerek hem stres atıyor hem de kendi ellerimle yaptığım parçaları satıyorum. Bu sayede pek çok kadınla tanıştım ve güzel dostluklar geliştirdik. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin bize sunduğu bu imkanlar sayesinde güzel arkadaşlıklar kuruyoruz.

Erol, “Hem kazanıyoruz hem eğleniyoruz”

Nurcan Erol, “13 yıldır buradayım. Burada el emeklerimizi satarken arkadaşlarımızla keyifli sohbetler ederek vakit geçirme imkanımız oluyor ve bu bizleri çok mutlu ediyor. Bir bakıma hem kazanıyoruz hem eğleniyoruz. Eğer evlerinde bu tür el işleriyle uğraşmaktan zevk alan kadınlar varsa onları da aramızda görmekten mutluluk duyarız. Gölcük Belediyesi bize bu imkanları tanıdığı için çok mutluyuz.”

Aydın, “Ev hanımıyım ve en büyük eğlencem örgü örmek”

Nedime Aydın, “Ev hanımıyım ve en büyük eğlencem örgü örmek. Yaptıklarımı bu sayede sergileyebilmek ayrı bir keyif veriyor. Gölcük Belediyesi’ne bunlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz ancak burada daha iyi şartlarda bulunmayı isterdik. Belediye’nin Kent Konseyi Kadın Meclisine daha çok destek vermesini istiyoruz. Bu sayede daha çok kadın da bu imkanlardan yararlanabilir” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

59 − = 58