ANLAMLI GÜNDE GÖLCÜK TEK YUMRUK OLDU

GÖLCÜK‘TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96.yılı Gölcük’te çok büyük coşku ile kutlandı. Pazartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler, akşamda fener alayı ile devam etti. Resmi geçit töreni ise Gölcüklülerin büyük katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İlk olarak Gölcük Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni yapılırken, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alparslan Karcı bayram tebriklerini kabul etti.

 

ŞEHİT CENAZESİ NEDENİYLE KUTLAMALAR KALDIRILDI

 

Sonrasında ise resmi geçit törenine geçildi. Kuzey Irak’ta devam eden Pençe 3 Harekatı’nda, arama – tarama görevi esnasında kalp krizi geçiren ve yapılan müdahalelere rağmen şehit olan P.Tğm. Kamuran Ablak cenaze töreni olması nedeniyle kutlamaların bir kısmı kaldırıldı. Cumhuriyet Bayramı resmi geçidine vatandaşın ilgisi ise bu yıl beklenenin çok üstünde olurken, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi adeta ellerinde bayraklı vatandaşların akınına uğradı.

 

PROTOKOL ÜYELERİ COŞKULU HALKI SELAMLADI

 

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan tören aracı ile vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından protokol tribünündeki yerlerini aldılar. Tören; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaparken daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

 

ANLAMLI GÜNDE GÖLCÜK TEK YUMRUK

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin Kuruluşunun 96.yıldönümünde heyecan ve coşku, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen resmi geçide yansıdı. Askeri ve sivil erkan ile birlikte vatandaşlar güzel bir birlikteliği yansıtırken, Cumhuriyet kutlamalarında Gölcük adeta tek bir yumruk oldu.

 

RESMİ GEÇİT TÖRENİNDE BÜYÜK COŞKU VARDI

 

Son olarakta resmi geçit töreni yapıldı. Donanma Komutanlığı Tören Taburu ilçemizde bulunan tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri,  gazilerimiz, +1Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, Gölcük Emniyet Müdürlüğü araçları, Gölcük Jandarma Komutanlığı araçları, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü araçları, Gölcük Belediyesi araçları, motorcular resmi geçit töreninde yer alırken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Gölcük’te coşku içerisinde tamamlandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 − = 57