Gölcük’de 1 Mart vapur faciası anılacak

İzmit Belediyesi, İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958’de yaşanan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybedenleri bir dizi programla anacak

İzmit Belediyesi, 1 Mart 1958’de İzmit Körfezinde çoğu öğrenci olmak üzere 600 yolcusuyla İzmit iskelesinden hareket ettikten sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapurunda hayatını kaybedenleri, düzenlenecek programlarla anacak.

Program kapsamında ilk olarak 1 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da İzmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve ardından saat 11.30’da İzmit Ortaokulu’na çevrilen eski İzmit Lisesi binasında anma programı gerçekleştirilecek. Ardından marinaya yürünerek saat 12.00’de denize çelenk bırakılacak.

GÖLCÜK’TE DE PROGRAM VAR

Gölcük Belediyesi bu büyük felaketin 62.yıldönümünde faciada hayatını kaybedenleri unutmadı. Gölcük Belediyesi 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılacak anma programı, saat 09.00’da başlayacak. Programda; çelenkler sunulacak, protokol konuşmaları ile birlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla faciada hayatını kaybedenler bir kez daha büyük bir hüzünle yad edilecek. Bu programın akabinde saat 11.30’da, Tevfik Hoca Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okunacak.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer anma programına tüm Gölcüklü hemşehrilerini davet ederken, “1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan hepimizi üzüntüye boğan bir tarihtir. Bundan 62 yıl önce yaşanan Üsküdar Vapuru Faciasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + = 7