EN İYİ TAKI TASARIMCILARA ÖDÜL

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi’nin işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında yapılan Gölcük Takı Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, Gölcük Sanat Galerisi’nde yapılan törenle verildi. 

Törene Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci ve İbrahim Tektaş, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Konak, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, yarışmanın jüri üyeleri olan Arkeolog ve Kuyumculuk Tarihi Araştırmacısı Altan Türe, İstanbul Kuyumcular Odası Eğitim Komisyonu Başkanı ve Mahreç Sanat Evi Kurucusu Hraç Arslanyan, Mersin Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Meltem Gürbüz ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Haldun Şekerci, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, kaymakamlık daire müdürleri, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile yarışmada derece alan kişiler katılım gösterdi.

UNESCO’nun Dünya Tarih Mirası’na Truva’yı eklemesinin 20. yılı olması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca bu yılın Truva yılı olarak ilan edilmesinden ötürü bu yarışmanın konusu Truva oldu. Ödül töreninde ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

ÜLKEMİZİN ÇOĞU YERİNDEN KATILIM OLDU

Törende ilk konuşmayı yapan Proje Yürütücüsü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Konak, “Bugün burada Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğiyle Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında gerçekleştirilen 1. Gölcük Takı Tasarım Yarışması’nın ödül töreninde buluşmuş olduk. Bu yılın Truva yılı olmasından ötürü bu yarışmaya konu olarak Truva’yı seçtik. Ülkemizin çoğu yerinden katılım oldu. Jürimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 10 proje burada değerlendirildi. Arka planda büyük bir ekip çalışması oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmayı gerçekleştirmemizde katkıları olan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk’e, sponsorlarımıza yürütme kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

BİZLERE DESTEK OLDULAR

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Abdil Saraçoğlu, yaptığı konuşmada “Arkeolog ve Kuyumculuk Tarihi Araştırmacısı Altan Türe bizlere destek oldu. İstanbul Kuyumcular Odası Eğitim Komisyonu Başkanı ve Mahreç Sanat Evi Kurucusu Hraç Arslanyan, yarışmamızın jürilerinden biriydi. Mersin Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Meltem Gürbüz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Haldun Şekerci, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Gülhan Güldür, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Meral Büyükyazıcı ve son olarak Kocaeli Üniversitesi’nden ben jüri üyeliği yaptık. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİKKAT ÇEKEN BİR YARIŞMA OLDU

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, “Gerçekten farkındalığı çok yüksek ve ilk proje olmasına rağmen çok dikkat çeken bir yarışma oldu. Katılımınız için ve emeği geçen herkese, başta Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BİRÇOK SANATSAL ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Gölcük Kent Konseyi adına, sanat ve sanatçıya değer veren bir kentte böyle güzel bir etkinliğin olmasından ötürü memnuniyet duyuyorum. Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında çok güzel bir etkinlikte daha beraberiz. Gölcük’ün bir vizyonu var. Bu vizyonun içerisinde bir sanat kenti olma hedefi var. Biz Belediye Başkanımız ve ekibi, üniversitemiz, kent konseyimiz ve Gölcük’ün tüm dinamikleriyle kent vizyonunu gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz. Birçok sanatsal etkinlik düzenliyoruz. Bu güzel etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Meslek yüksekokulumuzdaki tüm hocalarımız, farklı bir proje ile çalışıyor. Bu gerçekten büyük bir zenginlik. Sponsorlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

GÖLCÜK’TE SANATSAL ANLAMDA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, “Proje ortaklarımızdan biri Kocaeli Üniversitesi, diğeri de Kent Konseyi. Bugüne kadar çok önemli projeler yaptık. Aralarında uluslararası sempozyumlar, fotoğraf yarışmaları var. Gölcük’te sanatsal anlamda çok güzel işler yapılıyor. Kocaeli’de, belki de Türkiye’de ilçe olarak bu kadar etkinliği yapan bir başka belediye olduğunu düşünmüyorum. Katkı koyan tüm hocalarımıza, Kent Konseyi’ne, belediyedeki ekibimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Jüri üyelerimize, katkı koyan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada birinciliği Esin Nalbantoğlu, ikinciliği Bektaş Şahin, üçüncülüğü Hamdi Gün kazandı. Mansiyon ödüllerini Tolga Fırat ve Gökçe Özden Erem; sergileme ödüllerini ise Alper Arkun, Banu Altıntaş, Abdullah Demirel, Zeynep Esmer ve Mehmet Tunahan Kamçı aldı. Ödül kazananlara ödülleri protokol tarafından verildi. Törende ayrıca yarışma sponsorlarına da teşekkür amacıyla plaket verildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 + = 67