GÖLCÜK İLÇEMİZE DEV SAĞLIK YATIRIMLARI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçeye yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Sağlıkta büyük yatırımların gelecekte bir bir hayata geçeceğini belirten Başkan Sezer, ilgili kurumlarla görüşme halindeyiz. Bölgede en fazla sağlık yatırımı alan ilçe Gölcük olacak” dedi. 

DEĞİRMENDERE DEVLET HASTANESİ VE EK BİNA İNŞAATI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçeye yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi; Gölcük’te yeni dönemde dev sağlık yatırımları hayata geçiyoruz. Değirmendere’de 50 dönümlük alan üzerinde inşaatı devam eden ve 2019 yılı güncel proje ihale tutarı 100.890.000,00-TL olan Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor. Hastanenin yatak sayısının arttırılması ve “A Sınıfı” bir hastane olması için girişimlerimiz devam etmektedir.

GÖLCÜK YÜZBAŞILAR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ  (8 AHB)

Değirmendere yapımı devam eden Devlet Hastanesinin bulunduğu Merkez Mahallesi 5 ada 12 parsel üzerinde yapılacak ek binada yer alacak ve 8 aile hekimi görev yapacaktır.

GÖLCÜK 2 NO.LU 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU

Değirmendere Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’nın, Değirmendere yönünden gelirken sağ (güney) tarafında, E-130 Karayolu’na cepheli arsanın 400 m2’lik kısmında yapılacaktır. Gölcük Belediye Meclisi’nin 02.07.2019 tarihli oturumunda Gölcük 2 No.lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için arsanın 10 yıl süreyle tahsis edilmesine karar verilmiştir. Binanın inşaatı Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi tarafından kısa sürede gerçekleştirilecektir.

GÖLCÜK SAĞLIK KOMPLEKSİ

2017 yılı yatırım programında yer alan, proje tutarı 5.000.000 TL olan 1. Basamak Gölcük Sağlık Kompleksi (TSM-VSD-İSM-ASM-112 ASHİ-SYM-Semt Polikliniği), Gölcük İlçesi, Yenimahalle Mahallesi, 102 ada 248 parselde 2.764 m² arsa alanında inşa edilecektir. Sağlık Kompleksinin yapılacağı Donanma Caddesi’nde bulunan Gölcük Merkez Semt Polikliniği (Dispanser) ve Verem Savaş Dispanseri kısa sürede yıkılacak ve inşaata başlanacaktır. Kompleksin proje çalışmaları ve onay işlemleri tamamlanmıştır. Bakanlık tarafından yapım izni verilmiştir.

GÖLCÜK YUNUS EMRE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ  (4 AHB)

Gölcük Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi, Gölcük İlçesi, Örcün Ş. Mahallesi, 504 Ada 1 Parsel üzerinde 1.780,31 m² arsa alanında (Tirvana Cafe’den Çağlar Sitesine istikametinde) inşa edilecektir. Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Gölcük Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi’nin proje çalışmaları ve onay işlemleri tamamlanarak yapım ihalesine çıkılmıştır.

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ PREFABRİK EK HİZMET BİNASI

Mevcut Gölcük Necati Çelik Hastanesi’nin batı tarafında yer alan ve halen otopark olarak kullanılan yerde, bir koridorla hastane bağlantısı sağlanacak olan Gölcük Devlet Hastanesi Prefabrik Ek Hizmet Binası’nın proje ve yapım ihalesi 30.05.2019 tarihinde yapılmıştır. Ek bina ile polikliniklerin sayısı ve hizmet kalitesi artacak, hastaların sıra bekleme süresi asgariye inecektir.

DÜZAĞAÇ AİLE SAĞLIK MERKEZİ

Gölcük, Düzağaç Mah., 208 Ada, 1 Parselde prefabrik binada hizmet vermekte olan Düzağaç Aile Sağlık Merkezi, yine aynı alanda inşa edilecek yeni binaya taşınacaktır. Bu konuda; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ile arsa takası suretiyle arsanın tahsisi konusunda yazışmalar devam etmekte olup; kısa süre içinde inşaata başlanması hedeflenmektedir. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 + = 35