GÖLCÜK DERNEKLER PLATFORMU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

 

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Çetin Kocatürk, dün platform binasında çocuklara yönelik şiddet, istismar ve cinayetlerle ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Kocatürk, açıklamasında “Merhamet ve vicdan eksiliyor, cezaların yeterli olmadığı kanaatindeyiz, acil tedbirler alınması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Çetin Kocatürk, dün platform binasında çocuklara yönelik olarak meydana gelen olaylara tepki göstermek amacıyla bir açıklama yaptı. Başkan Kocatürk’ün açıklamasında platforma üye derneklerin başkan ve yöneticileri ile Platform Kadın Kolları Başkanı Ayşe Denlikol da hazır bulundu. Başkan Kocatürk, konu hakkındaki açıklamasında “Son yıllarda ülke genelinde sıkça duyduğumuz insanlık dışı olaylardan birisini daha geçtiğimiz günlerde yaşadık. Bu türden olaylar ve bu olayların sıklığı, tüm ülkeyi büyük kaygıların eşiğine getiriyor. Vahşet kokan olaylarla ilgili önce Ankara’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül ve akabinde Ağrı’da, Ramazan Bayramı’nın birinci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla’dan acı haberler aldık. Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor, sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor. Bu durum bizi bir gerçeği tekrar düşünmeye davet etmektedir” dedi.

ACİL TEDBİRLER ALMAMIZ GEREKLİ

Sözlerine devam eden Başkan Kocatürk, “Geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı behemehal vermemiz, önleyici ve koruyucu nitelikle uzun vadeli politikalar belirlememiz gerekmektedir. Bir çocuğun katledilmesi, bir insanın yaşam hakkının ihlal edilmesinin çok ötesinde insanlığın tükendiğini, vicdan ve merhametin iflas ettiğini gösteren ve zerre insanlık nasibi olanı bile yaralayan bir durumdur. İki masum evladımızın art arda gelen ölüm haberlerinin tüm ülkede, toplumun her kesiminde oluşturduğu üzüntü ve öfke, hepimize bazı gerçekleri çok çıplak bir şekilde göstermiştir. Savunmasız masum çocuklara dönük her türlü şiddet, istismar ve katledilme olaylarının toplumda oluşturduğu sorgulamanın temelinde, yitirdiğimiz bu evlatlarımızla birlikte toplumdan iyilik, merhamet ve vicdanın da eksildiği gerçeğidir. Nitekim katledilen sadece çocuklar değil, masumiyet, insani ilişkiler ve toplumsal güven zeminidir” dedi.

“CEZALARIN YETERLİ OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ”

Başkan Kocatürk, açıklamasına devam ederek “Ne yazık ki bu cani ruhlu yaratıkların ortaya koyduğu insanlık dışı davranışlar karşısında hak ettikleri cezaların yeterli olmadığı kanaatini taşımaktayız. Bu konuda başta kanun yapıcı meclis üyeleri olmak üzere ilgili tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlara toplumsal bir görev düşmektedir. Bu insanlık dışı davranışların önüne geçilmesi ve daha da büyümemesi için vakit geçirilmeden kadın cinayetleri, cinsel istismar, tecavüz, mobing ve kadına şiddet konusunda yasal düzenlemeler yeniden gözden geçirilmeli ve yeniden düzenlenmelidir. Asıl sorgulanması gereken iki cihan peygamberimizin çocuklarla alakalı şu hadisleri de varken: ‘Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfiyen yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar’. ‘İyi babaların çocuklarına bırakabileceği en büyük miras servet değildir; güzel eğitim ve ahlaktır’. ‘Çocuklara sevgi ve şefkatle davranmayanlar ve büyüklere saygı göstermeyenler bizden değildir’. ‘Kimin kız çocuğu olup da onu canlı gömmez, ona hakaret etmez ve erkek çocuğunu ona tercih etmezse Allah-u Teala, o kimseyi cennete koyar’” dedi.

NEFRET DOLU AHLAKSIZ BİR TOPLUM HALİNE GELDİK

Sözlerine son veren Başkan Kocatürk, “Kendimizi sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor. Ne ara biz bu kadar duygusuz, bu kadar nefret dolu, bu kadar ahlaksız bir toplum haline geldik? Anne ve babalar olarak çocuklarımızı severek büyütelim. Onlara insanlık değerlerini öğretelim. Onlara sevmeyi öğretelim. Çocuklar birer melek ve bu kötü evrendeki en suçsuz ve en çaresiz varlıklardır. Yüce Allah’ın bizlere emaneti olan çocuklarımızı koruyamayan bizler, hesap günü kazandıklarımızla değil, kaybettiklerimizle sorgulanacağız. Teknolojik gelişmeler, kazanılan servetler, ulaşılan makamlar, küçücük bir çocuğun gözyaşı sonrasında anlamsız hale gelir. Elimizden geleni değil, yapılması gerekeni yapalım. Bu sapıkları toplum içinde deşifre ederek çocuklarımızdan uzak tutalım. Son yıllarda her an gündemde olan kadın ve çocuk cinayetleri karşısında tüm toplumu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Gölcük Kültür Dernekleri Platformu olarak bu konuda üzerimize düşen her göreve hazırız” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − = 23