GÖLCÜK BELEDİYESİ GEREKENİ YAPTI, SANAT ESERLERİ ONARILDI

 

 

Gölcük Belediyesi Değirmendere Sahilinde bulunan heykeller üzerine yapılan tahribat sonrası Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ne konuyu aktarmıştı. Yapılan görüşmeler sonrasında uygun hava sıcaklığın oluşmasıyla, heykellerin tamiri gerçekleştirildi.

 

 

 

Değirmendere’de 1993 yılından beri günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunda yapılan sanat eserlerine bazı kendi bilmez vatandaşlar zarar vermiş, bu durum Değirmendereliler tarafından üzüntü ile karşılanmıştı.

GÖLCÜK BELEDİYESİ GEREKENİ YAPTI

Gölcük Belediyesi yapılan bu tahribat sonrası Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde heykellerin onarılması yetkililer tarafından gerçekleştirildi.  Yapıştırma işlemi yapılacağından kaynaklı havaların ısınmasının beklendiği açıklandı. Umarız bundan sonra bu sanat eserlerinden kendini bilmezler uzak durur ve Değirmendere’nin simgesi halini almış bu sanat eserlerine böyle şeyler yapılmaz.  Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 − = 30