GESOTİM 1.YILINDA YİNE DEPREM BÖLGESİNDE

Kahramanmaraş merkezli depreminin 1. yıl dönümü dolayısıyla Gesotim Arama ve Kurtarma ekibi Adıyaman’da, etkinliklerde yerini alacak.

 

DİNİ, DİLİ, RENGİ YOKTU O MÜCADELENİN…

6 Şubat’tı tarih, Kahramanmaraş merkezli iki deprem tüm Türkiye’yi sarsmıştı. Şuan depremin üzerinden tam 12 ay geçti. Ülkemizden ve dünyadan dini, dili, rengi aynı olmayan ekipler can kurtarma çalışmaları için 6 Şubat’ta, tek yürek oldu.

O BÜYÜK ACININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin 1. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerinde bizim gururumuz Gesotim Arama ve Kurtarma ekibi Adıyaman’da, etkinliklerde yerini almak için dün gece saatlerinde Gölcük’ten hareket etti.

 

ADIYAMANDALAR…

Gölcük’ün gururu Gesotim Arama Kurtarma Ekibi, yuvalar yerle bir olduğunda saatler sonra deprem bölgesine ulaşmıştı. Şimdi yine o güzel ekip, aynı tarihte o bölgede olacak. Gesotim ekibi, yıkıntıların arasından kurtardığı her bir can ile yeni bir umut daha yeşerttiği, tüm kalplerin beraber attığı Adıyaman’da bugün.

 ACINIZ, ACIMIZDIR DİYECEK

Gesotim Adıyaman’da ne yapacak derseniz; Depremin 1. Yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait çadır kuracak Adıyaman’da. Gesotim komutanı Necmi Kocaman ve 25 kişilik ekibi, Adıyaman’da stant kuracak. Gün boyu gelen ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunacak.

KOCAMAN, SUNUM YAPACAK

Gesotim komutanı Necmi Kocaman,

Bakan katılımlı anma programında sunum yapacak. Afet hazırlığının öneminden bahsedecek, acıları paylaşacak.

Deprem felaketinde Adıyaman’da, 18 vatandaşı canlı olarak enkaz altından kurtaran, 54 vatandaşı da cansız olarak enkaz altından çıkaran Gesotim komutanı Necmi Kocaman ve 25 kişilik ekip, 6 Şubat’ta Adıyaman’da ‘Acınız, acımızdır’ diyecek. Enkaz altından çıkarılan 18 canlı vatandaşımızı evlerinde ziyaret edecek.

6 Şubat’ta ise depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a gidilecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , bölgede devam eden çalışmaları incelemesi ve yapımı tamamlanan deprem konutlarının teslim törenine katılacağı törende, Gesotim ekibinden 3 kişi de programa dahil olacak.

Haber: Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

52 + = 58