O BÜYÜK DEPREMDE, AİLESİNİ VE 2 BACAĞINI KAYBETMİŞTİ! KAN BAĞI DEĞİL, GÖNÜL BAĞI

Kahramanmaraş merkezli 7. 7 ve 7. 6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye giden Gölcük Arama Kurtarma Timi GESOTİM, Adıyaman’da 5 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına katılmış 18 canlı 44 cansız bedene ulaşmıştı.

Kurtarma çalışmaları sonrasında Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) ekibi Gölcük’e döndü. Fakat,  GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, orada kurtardığı hayatlardan bir an olsun kopmadı. Sağlık durumlarını ve yaşam şartlarını sürekli olarak takip etti, kurtardığı bütün canların.

GÖNLÜNE SAĞLIK BAŞKAN KOCAMAN, İYİ Kİ SİZİN GİBİ İNSANLAR HALA VAR!

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, Adıyaman’da enkazdan çıkardığı Fatma Zehra’nın sağlığı ile de birebir ilgilendi. Adıyaman’da enkazdan çıkardığı Fatma Zehra Delice daha 11 yaşındaydı. Enkazdan çıktıktan bir süre sonra sağ ve sol bacağı kangrenden kesildi. Annesi ve babası yaşadıkları o depremden sağ olarak kurtulamayan küçük kızın, 6 yaşındaki kardeşi yaşama tutunabilmişti.

KAN BAĞI DEĞİL, GÖNÜL BAĞI

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, Adıyaman’da enkazdan çıkardığı Fatma Zehra ile bir  gönül bağı kurdu. Kan bağı değildi bu can bağıydı. Saatlerce enkazdan kurtarmak için çabaladığı o küçük kızı, sonraki hayatında da yalnız bırakmadı. Kocaman, Fatma Zehra’yı,  bugün okulunda ziyaret etti. O anları olayın kahramanı  Kocaman’dan dinledik. Kocaman; ‘6.Şubat Depremlerinde enkazdan çıkardığımız sonrasında Kocaeli’ne getirdiğimiz evladımızın bildiğiniz üzere, iki ayağı kesildi. Tedavisinin devam ettiği, protezlerinin takıldığı Kocaeli üniversitemizdeki tedavisi sonrası Fatma Zehra kızımız eğitimine devam ediyor. Bende kendisini, Fatma Aydın hafızlık kız imam hatip orta okulundaki sınıfında ziyaret ettim.  Özlem giderdik,  oda bizde çok ama çok mutlu olduk. Sürpriz bir ziyaretti evladımıza bu ziyaret. Kelimeler bazen kifayetsiz kalır. Gülen yüzü solmasın Fatma Zehra Kızımızın. Ayrıca, Okul idaresine müdüre hanım ve çalışan personeline çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber: Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 6