“GENÇLER İÇİN YOLA ÇIKTIM”

AK Parti Gölcük’te 31 Mart Yerel Seçimleri hareketliliği sürüyor. Başkan adayının kim olacağı sorusu cevabı beklenirken, belediye meclis üyeliği içinde başvurular sürüyor. Bu süreçte yeni yüzlerin fazlalığı dikkat çekerken, genç isimler de Gölcük Belediyesi’nin hizmet enerjisini yükseltmek adına bir bir aday adayı oluyor.

Bu isimlerden birisi de gençlik kollarında çalışkanlığı ve fedakarlığı ile tanınan Burhan Kaya. Burhan Kaya işinde başarılı olan bir genç. Siyasette de başarıyı yakalamak için yola çıkmış ve birincil hedef olarak millete hizmet hakka hizmettir düsturunu önüne koymuş. Genç siyasetçi ile özel bir röportaj yaptık.

KENDİNDEN BAHSEDER MİSİN?

1988’da Ağrı’da doğdum 2004 yılında gölcük e yerleştim 2012 yılı ile 2015 yılları arasında Almanya’da ticaretle uğraştım 2015 yılında temelli geri dönüş yapıp Kocaeli genelinde müteahhitlik yapmaya başladım ve halen’de yapmaktayım 2007 yılından beri AK partide üyeliğim var olup son bir senedir AK parti gençlik kolları yönetimindeyim.

NEDEN AK PARTİ?

Türkiye’nin geçtiği süreçler ortada. 2002 yılından bu yana iktidarda olan partimiz milletimizi hizmetle tanıştırdı. Ülkemizin hemen her noktasına ulaşımdan, kentleşmeye, parklardan, gençlere ve kadınlara yönelik binlerce proje hayata geçti. Bu hizmet kervanında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Dünya liderliğine soyunan ülkemizin bir neferi olarak bizlerde yer aldık, almaya da devam edeceğiz. AK Parti ülkemiz insanı için umuttur. Partimiz milletimizin izinde yol yürümeye devam edecek, bende bir genç olarak hizmet kervanında yer almaya devam edeceğim.

MECLİS ÜYESİ OLURSAN HEDEFİN NE?

Büyüklerimiz listede yer verir de bende seçilirsem öncelikli hedefim gençler için projeler üretmek ve projeleri hayata geçirmek için çalışmak olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’un ve partimizin büyüklerinin gençlere verdiği değer ortada. Bundan güç alarak gençleri Gölcük Belediye Meclisinde temsil etmek amacındayım. Sonrasında ise ilçemizin gelişmesi, büyümesi, daha çok sosyal ve kültürel projelere ulaşması için orada yer almak istiyorum. İlçemiz önemli bir kenti. Bunun bilinciyle öncelikli hedefimiz alabileceğimiz en fazla oyla seçimleri kazanmak olmalı. Sonrasında ise herkese hizmet üreten, kendi yenileyen, modernleşen bir belediye yapısı ile hizmetleri arttırmalıyız.

GÖLCÜK’TE NELER YAPILMALI?

Şuan gördüğümüz üç, dört önemli mesele var. Mesela sokak hayvanları sorunu mutlaka çözülmeli. İnsanlarımızın direk yaşam kalitesini düşürüyor. Allah’ın yarattığı o hayvanlarda aslında büyük zorluklarla yaşamak zorunda kalıyor. Buna bir şekilde müdahale edilmeli. Bu konu üzerinde ciddi çalışmalar yapmak zorundayız.

Bunun dışında ilçemizde çarşı merkezini hareketlendirecek projeler mutlaka hayata geçmeli. Gölcük esnafının ciddi sıkıntıları var. Halkımızın büyük çoğunluğu ihtiyacını İzmit’ten karşılıyor. Bunun nedeni çarşı merkezindeki bazı yapısal sıkıntılar. Mesela bazı günler çarşı trafiğe kapatılıp, indirim günleri düzenlenebilir. Çarşı daha renkli ışıklar kullanılabilir. Ulaşım noktasında insanlara kolaylıklar sağlanabilir. Bende bir iş adamı olarak bunun üzerine düşünmek gerektiğini düşünüyorum.

Kavaklı Sahili mutlaka yeni dönemde yenilenmeli. Mekanların kalitesi artmalı. Denize daha yakın kafeler, sosyal alanlar yapılmalı. SEKA Park bu noktada baz alınabilir.

Aslına bakarsanız AK Parti idaresinde Gölcük’ü önemli projeler bekliyor. Sanayinin kaldırıldığı alana kapalı pazar, otogar, parklar ve iş merkezi yapılacak. Bu proje ilçemizin merkezinin de büyümesini sağlayacak. Askeriyeden alınan 50 dönümlük arsaya yeni bir sosyal merkez yapılacak. Bu kentin nefes alması için çok önemli bir proje.

Bütün bunları yapmak için Büyükşehir ve Merkezi Hükümet ile birlikte ilçe belediyesinin de aynı partiden olması gerekiyor. Halkımız bunun bilincinde olmalı. AK bir Gölcük için AK Parti’nin devam etmesi gerekiyor. Bunoktada da hiç bir kuşkum yok. Partimizin adayı kim olursa olsun seçimi kazanacağımızı düşünüyorum.

SIRALAMA İLE İLGİLİ BİR KAYGIN VAR MI?

Ben Burhan Kaya olarak partimin hizmetindeyim. Tabi ki genç bir Gölcüklü olarak hizmet vermek için yola çıktım ama karar büyüklerimizin. Göreve her daim hazırım. Sıralama noktasında bir kaygım kesinlikle yok. Partimiz ve ilçemiz için hayırlı uğurlu olsun.

HALKA MESAJLARIN NELER?

Gölcük halkı oldukça bilinçlidir. Neyin ne olduğunun da farkında olduğunu düşünüyorum. Ben Almanya’da da bulundum. Türkiye Avrupa düzeyinde gelişmiş bir ülke. Bazı taşlar yerine yeni oturuyor. Bu noktada halkımız hizmet kervanında AK Parti’ye olan desteğini sürdürmeli. Zaten bu noktada bir kaygının olduğunu düşünmüyorum. Aday belirlendikten sonra güçlü bir şekilde çalışmalara başlayacağız ve yeni projelerimiz birlikte gücümüzü ortaya koyacağız. Genç bir meclis üyesi aday adayı olarak bana bu imkanı verdiğiniz içinde sizlere teşekkür ederim.

ÖZEL RÖPORTAJ: SERKAN SIDAL

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + = 5