GELECEĞE DEĞER KATAN PROJE HIZLA YAYILIYOR

Gölcük Belediyesi çevreye verdiği önemi, gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle bir kez daha gösteriyor.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına geri dönüşüm kutularının dağıtımını gerçekleştiriyor.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına geri dönüşüm kutularının dağıtımını gerçekleştiriyor.Projeye özel geri dönüşüm kutularını yerleştiren ekipler her atık çöp değildir diyerek uygulamaya hızla devam ediyor. Kurumlara dağıtılan özel geri dönüşüm kutuları; Cam, Kağıt, Plastik, Metal, Organik ve Geri Dönüştürülemeyen bölümlerinden oluşan kutuları birimlere dağıtan Gölcük Belediyesi burada toplanan atıkları da özel lisanslı firmalara teslim ederek geri dönüşümünü sağlayıp, ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

OKULLARDA SEMİNERLER DÜZENLENİYOR

Öte yandan Gölcük Belediyesi bunun yanı sıra okullarda verilen seminerlerle de projeye katkı sunmaya devam ediyor. Tüm ilçe genelindeki okullarda yapılmakta olan eğitimlerle öğrencilere ve topluma Sıfır Atık projesini tanıtan Gölcük Belediyesi tüm insanların sıfır atık konusunda bilgilenmesini, bilinçlenmesini sağlıyor.

GELECEĞE DEĞER KATAN PROJE

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe genelinde geri dönüşüm seferberliği başlattıklarını söyledi. Kağıt, evsel yağ, cam şişe, pet şişe, atık pil, bayat ekmek ve daha bir çok konuda geri dönüşüm projeleri yaptıklarını hatırlatan Başkan Ellibeş, Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşümde yeni bir aşamaya geçtiklerini kaydetti. Başkan Ellibeş proje hakkında şunları dile getirdi: “Geleceğe değer katmak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Sıfır Atık Projesini başlattı. Bu projeye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan’ın destek verdiğini biliyoruz. Bizlerde başta kamu kurumları olmak üzere devletin her kademesine atık kutularının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillere daha sağlıklı daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına bizim üzerimize düşen vazifeler düşüyor. Bizlerde bu vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =