Ford’dan Özel Tasarım

Ford’un bisikletlilere özel tasarladığı ‘emoji ceket’, bisikletlilerin ellerini gidondan kaldırmadan hareketlerini, gidecekleri yönü ve tehlikeli durumları bildirmesini sağlıyor

TÜM dünyada milyonlarca insan hobi, spor ya da tamamen ulaşım amaçlı bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Şehirlerde artan trafik yoğunluğu, çevre kirliliği gibi faktörler sebebiyle bisiklet kullanıcıları dünyada giderek artıyor. Ancak, sürücüler ve bisikletliler arasındaki iletişim, bisikletlilerin ellerini gidondan kaldırmasıyla tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

ÖZEL OLARAK TASARLANDI

AB Komisyonu’nun Trafik Güvenliği raporuna göre ise Avrupa yollarında her yıl yaklaşık 2 bin bisikletli trafikte çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. İşte Ford, tüm bu tehlikelerin önüne geçmek ve bisikletlilerin trafikte kendilerini daha rahat ifade etmeleri için‘Yolu paylaş’ yaklaşımı kapsamında dünyanın ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı.

TEHLİKE ANINDA BİLE

Henüz satışa sunulmayan ve bisikletliler için tasarlanan bu özel ceket, bisikletlilerin trafikteki hareketlerini, gidecekleri yönü, tehlikeli durumları diğer sürücülere kolayca bildirmelerini sağlıyor. Emoji ceketin arka kısmında sürücüler tarafından çok rahat bir şekilde görülebilen LED ekran paneli yer alıyor. Bu ekran bisikletlilerin sağa veya sola gideceği yönü sinyal şeklinde haber vermesini sağlıyor. Tehlikeli durumlarda ise bir tehlike işaretiyle durumu diğer sürücülere bildirmesine imkan tanıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1