FESTİVAL BAŞLIYOR

 

 

 

Gölcük Belediyesi Saraylı–Örcün Kültür ve Turizm Festivali, 29–30 Eylül tarihlerinde Örcün ve Saraylı’da yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek.

 

 

Gölcük Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yaptığı, geçtiğimiz yılda da yapılan ve büyük bir ilgi toplayan Saraylı – Örcün Kültür ve Turizm Festivali, hafta sonunda Örcün ve Saraylı’da yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek. Yukarı Değirmendere’de bulunan ve tarihi bir geçmişi olan bu iki köyde yapılan festivale geçtiğimiz yıl oldukça büyük bir katılım sağlanmış, festival halkın büyük bir beğenisini toplamıştı. Festival, bu yılda da iki gün boyunca yapılacak etkinliklerle kutlanacak. Festivale Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği de katkı sunuyor.

 

AMAÇ KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİ NESİLLERE AKTARMAK

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Amacımız tarihin derinliklerinden günümüze sarkan ancak çoğu gizli kalmış değerlerin gün yüzüne çıkartarak halkımızla buluşturmak.  Bu proje kapsamında 2.Yüzyıldan kalma bir değer olan Ilıca’dan başlayarak tarihi Kervansaray, Örcün, Sultanbaba, yukarı Değirmendere meydan ve konak yapımı, tarihi Değirmendere yalı evleri ve son olarak Sultan Hatun Konağı yapımını birlikte tamamladık. Gölcük’ümüzü Kültür ve Turizm festivali ile tüm Türkiye’ye tanıtacak olan festivalimizi hafta sonu icra edeceğiz. 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival hazırlıkları son aşamaya gelmiş durumda. Ben bu duygularla emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum” dedi.

 

BİRÇOK ETKİNLİK YAPILACAK

Yapılacak etkinlikler kapsamında ilk gün olan 29 Eylül’de saat 11.30’da Örcün Meydanı’nda program başlayacak. Protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterisinin ardından Örcün’de açılan standlar gezilecek. Karma ahşap fotoğraf sergisinin ardından Örcün çeyiz sandığı sergisi, Sultan Hatun Konağı’nda açılacak. Mehter takımı eşliğinde Saraylı’ya yürüyüş yapılacak. Saat 13.00’da Saraylı – Örcün fotoğraf sergisi gezilecek. Ardından sünnet mevlüdü ve ikram yapılacak. Yarışmaların sonrasında Sünnet eğlencesi ve müzik dinletisi olacak. Pazar günü ise Örcün’de sünnet mevlüdü, ikram, yarışmalar ve sünnet eğlencesi olacak. Yine müzik dinletisi ile festival son bulacak. Her iki günde de isteğe bağlı olarak Saraylı ve Örcün arasında atlı gezinti yapılabilecek.

 

 

 

 

 

 

 
kaynak : https://www.mp3yukleindir.com/

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − = 47