EYT ve prim borcuna takılanlar bu habere dikkat!

EYT ve prim borcuna takılanlar bu habere dikkat!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve prim borcu bulunan vatandaşlar için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer öneride bulundu.

Türkiye binlerce vatandaş yaşa takıldığı ve prim borcu bulunduğu için emekli olamıyor. EYT mağdurları seslerini çıkarabilse de prim borcunu bulunanlar kredi çekmeye kalkıştığı zaman ağır şartlar karşısında kalıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Emeklilik yaşının yükseltildiğine değinen Gürer, “Adalet ve Kalkınma Partisi emekli olabilmenin şartlarını ağırlaştırmıştır; emeklilik yaş sınırı 65’e çıkarılmış, aylık bağlama oranlarıyla emekli maaşları düşürülmüştür. Emeklilikte yaşa takılanlarla binlerce mağdur yaratılmıştır. Primini ödemiş, hakkını isteyen “Hak ettiğim verilsin.” diyen emeklilikte yaşa takılanların sesini iktidar duymazdan gelmektedir” dedi.

Bağ Kur ‘luların prim borçları ile ilgili konuşan Gürer,  “Ayrıca, BAĞ-KUR prim borçlarından dolayı emekli olamayanlar vardır. Prim borçlarını ödemek için bankalara başvuranlara ağır şartlar ileri sürülmekte, kredi almaları engellenmektedir. Prim ödemek isteyen BAĞ-KUR’lular için kredi temin kolaylığı sağlanmalı, prim borcu nedeniyle işsiz olan, sağlık hizmetinden dahi yararlanamayan BAĞ-KUR’lulara bu destek verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yaşa takılanlar ile ilgili sorunların meclise getirilmesi ve çözülmesi gerektiğini belirten Gürer şu ifadeleri kullandı: “Emeklilikte yaşa katılanların emekli olabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemeler de bir an önce Meclisimizden geçirilerek bu konudaki beklentileri karşılanmalıdır. Emekliler geçim sıkıntısı içindedir. Ayrıca, emekli olmayla ilgili getirilen düzenlemelerdeki olumsuzluklar da emeklilerin emekli olmalarının önündeki en büyük engeldir.”

SAMSUNHABER

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1