ESNAF ODASINDAN FIRINCILARA ÖNEMLİ HİZMET

 

Oda bünyesinde çeşitli eğitimler verilirken, son olarak ilçemizde bulunan fırınlara yönelik zorunlu ve eğitim almayan personel çalıştırıldığında cezası çok ağır olan “Hijyen Eğitimi” ücretsiz olarak yapıldı. Kocaman talep olduğunda yeni sınıflar açılacağını belirtip, eğitim almadan çalıştırılan personel için çok ağır cezalar olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, esnaflara yönelik eğitim çalışmalarına çok büyük önem veriyor. Oda bünyesinde çeşitli eğitimler verilirken, son olarak ilçemizde bulunan fırınlara yönelik zorunlu ve eğitim almayan personel çalıştırıldığında cezası çok ağır olan “Hijyen Eğitimi” ücretsiz olarak yapıldı.

 

ZORUNLU BİR EĞİTİM

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren hijyen eğitimi yönetmeliği gereğince, gıda üretim ve perakende iş yerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayri sıhhi iş yerlerinde çalışanlardan istenen portör muayeneleri yerine hijyen eğitiminin verilmesi uygulamasına geçilerek, bu eğitimlerin alınması zorunlu hale getirmişti.

“GENEL TALEPLER DOĞRULTUSUNDA YENİ SINIFLAR AÇILACAK”

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Oda Başkanı Kocaman, “Fırın  ve benzeri  meslek gruplarına hijyen eğitimlerinin hafta içi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gölcük Müdürlüğü uzmanlarınca belirlenen saatler de başladı. Toplum sağlığını ilgilendiren işler ile gıda üretiminde faaliyet gösteren üyelerimizin, çalışanlarının bu işlerde çalışabilmeleri için gerekli eğitim ve belgelerini almaları gerekiyor. Bu konuda  Gölcük Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içindeyiz. Belirtilen sektörlerde hizmet veren üyelerimizin çalışanlarına hijyen eğitimleri verilmesi için yaptığımız protokol ile eğitimlerimize başladık. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda da yeterli sayıya ulaşıldığında yeni sınıflar açılacak. Üyelerimizin her hangi bir denetimlerde mağduriyet yaşamamaları için bu eğitimlere katılımlarını bekliyoruz’ diye konuştu. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =