Çetin Seymen “Büyük sınavdan geçiyoruz”

Gölcük AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen haftalık basın açıklamasını gazetemize gönderirken Türkiye’de yaşanan yangın, sel felaketlerini değerlendirdi, Seymen’in gönderdiği basın açıklamasında şunları dile getirdi:

Seymen “Saygıdeğer basın mensupları; malumunuz ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Karadeniz bölgemizde yaşadığımız sel felaketlerinin ardından maalesef Akdeniz ve Ege kıyılarımızda orman yangınları ile mücadele içerisindeyiz. Öncelikle sel ve yangın felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve görevi başında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

 Kötü günleri kısa sürede aşacağız

Millet olarak kenetlenerek, yardımlaşarak, mücadele dua ederek bu kötü günleri en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum. Ayrıca aynı anda birçok farklı bölgede bu ölçeklerde büyük yangınların oluşmasını manidar buluyorum. Zaten çeşitli terör örgütleri de olayı üstlendiklerinin açıklamalarını yaptılar. Devletimiz araştırmalarını sürdürüyor. Doğaya, ülkemize ve milletimize bu kalleşliği yapanların kısa sürede yakalanıp cezalandırılacaklarına şüphemiz yok.

Devletimizin tüm kurumları müdahalede

Manavgat bölgesinde başlayan yangınlara devletimiz tüm kurumlarıyla hızlıca müdahale etti. Olayların başından günümüze kadar 13 Su Atar Uçak, 3 İdari Uçak, 9 İHA, 45 Helikopter, 6 Yönetim Helikopteri, 1 İnsansız Helikopter, 708 Arazöz ve Su Tankeri, 120 İş Makinesi ve yaklaşık 4800 personel ile müdahalede bulunuyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hem Başbakanlık döneminde hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde afet veya felaket olduğu anda milletinin yanında olmuş bir liderdir. Örneğin deprem yaşayan Van ilimiz, Elazığ ilimiz, Malatya ilimiz hızlıca eskisinden daha iyi hale getirildi. Afet bölgelerindeki vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza bütün destekler yapıldı. Milyonlarca liralar hizmete sunuldu. Kimse mağdur edilmedi.

Afet zedelere destek paketi çıkıyor

Daha önceki afetlerdeki gibi yangın felaketlerinde de zarar görenlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan destek paketini açıkladı. ‘’Milletimiz müsterih olsun, her türlü zararı karşılayacağız’’ diyerek devletin milletinin yanında olduğunu gösterdi. Pakete göre; yangından evi hasar gören vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinde oluşan hasarlar karşılanacak. Vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, tarım kredi borçları ertelenecek, KOSGEB acil desteği ve Faizsiz Esnaf Kredisi verilecek. Özellikle yöresel mimariye uygun olarak planlanacak evlerin inşaatına 1 ay içerisinde başlanacak ve inşaatlar 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Ayrıca ortaya çıkan acil ihtiyaçları karşılamak için gönderilen ödenek ilk etapta 50 Milyon TL oldu. Bunun da devamı gelecek.

Biz sosyal medyanın kirli algısına bakmayacağız

Biz sosyal medyanın kirli algı oyunlarına bakmadan milletimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bakın yurtdışı kaynaklı sosyal medya ajansları ülkemizi zayıf göstermek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Evet acımız büyük ancak biz birbirimize kenetlendik ve mücadelemizi veriyoruz Orman Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin açıklamasına göre son 4 günde çıkan 125 yangından 117’si söndürüldü. Felaketlerin başından beri uçağımız yokmuş, ilgilenilmiyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Uzmanlar bangır bangır açıklıyor helikopterlerin kullanışlı olduğunu, bizde de onlarca helikopter görev yapıyor. Devletimiz aciz değildir ve görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Sosyal medyada bot hesaplarla atılan tweetleri, instagramda gençleri etkilemek adına yapılan bütün operasyonları halkımız görüyor biliyor tahlil ediyor. Bizim gençlerimiz yalan yanlış paylaşımların ne niyetle dolaşıma sokulduğunu görüyor tahlil ediyor. Kimse bizim gençlerimiz üzerinde hayaller kurmasın, Türkiye Cumhuriyeti genci yabancı kuklalara, hainlere prim vermedi, vermeyecektir.

Yardımlar yerlerine ulaşacak

Olaylar başladığından itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyemiz hemen yardıma koştu. Biz de Gölcük’ten dualarımızla felaketzede hemşehrilerimizin yanında olmaya çalıştık. Ayrıca Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, Kadın Kolları Başkanımız Saime Yelken, Gençlik Kolları Başkanımız Tarık Karayel, İlçe Yöneticilerimiz ve Meclis Üyelerimiz ile birlikte Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kızılay iş birliğiyle Afad ve yerel yönetimlerin talebi doğrultusunda 2 tır yardım malzemelerini dualar eşliğinde Manavgat’a doğru uğurladık. Türkiye, sadece yangınlarda değil her konuda kendine yetebilecek, her alanda tam donanımlı güce sahip çok özel bir ülkedir. Ülkemizin dört bir yanından binlerce personel yangınları söndürmek için sahada canla başla mücadele etmektedir. Ekiplerimiz tüm gücüyle çalışırken yabancı devletleri müdahaleye davet eden müstemlekelerin amacı bellidir.

Büyük sınavdan geçiyoruz

Yangınıyla, seliyle, afetleriyle, felaketleriyle, sosyal medyasıyla, hainiyle, nankörüyle, büyük bir sınavdan geçiyoruz. Rabbim bu süreçte millet ve memleket sevdalılarına yardım etsin, felaketlerde boğuşan bütün personellerin ve vatandaşların yardımcısı olsun inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimi saygı ile selamlıyor, hayırlı ve bereketli haftalar diliyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

45 + = 48