ERDOĞAN ADAYLARI AÇIKLADI, KOCAELİ’DE NELER DEDİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kocaeli Aday Tanıtım Toplantısı’na katılmak üzere kentimize geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 ilçenin Belediye Başkan adayını kamuoyuna duyurmak için kentimize geldi. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım programı öncesinde güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren spor salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Spor salonunun çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, salonun çevresi demir barikatlarla çevrildi. Program için bin polis İstanbul’dan gelirken, toplamda 3 bin polis ve 112 jandarma spor salonu çevresinde görev aldı. Ayrıca programa katılmak için gelen vatandaşlar, güvenlik güçleri tarafından didik didik arandı. Salona parfüm, kalem vb. eşyalar alınmadı.

BAYRAM HAVASI HAKİMDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşmak isteyen vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinden itibaren spor salonunun yolunu tuttu. Salonun çevresinde bulunan arama noktalarında ise uzun kuyruklar oluştu. Spor salonuna Türk Bayrağı ve AK Parti Bayrağı hariç döviz, pankart vb. hiçbir eşya alınmadı. Salon, kırmızı balonlarla ve ‘Kocaeli Her Zaman Yerinde’, ‘Yer Vermek Ustalığın Şiarındandır’ ve ‘Maşallah Kocaeli’ yazan pankartlarla süslendi. Salonda genel bir bayram havası hakimken, Erdoğan’ın salona giriş yapmasıyla beraber tribünlerdeki coşku doruk noktasına ulaştı. Erdoğan, tribündeki vatandaşlara karanfil attı. AK Parti Teşkilatı’nın en ince ayrıntıyı dahi unutmadığı aday tanıtım programında 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlere hazır olunduğu mesajı verildi.

YOĞUN KATILIM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday olacak isimleri açıkladığı programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Başkan adayları, İl Teşkilatı, İlçe Başkanları, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

HEDEFİMİZ EN YÜKSEK OY

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “Kocaeli hepinizin bildiği gibi CHP’yle anılırdı. Aradan 15 yıl geçti. Bugün Büyükşehir’de ve 12 İlçede AK Parti bayrağı dalgalanıyor. Türkiye ortalamasının üstünde oy alıyoruz. Sosyolojik yapı değişmedi. Değişen siyaset oldu. Efendi değil, hizmetkar devlet vardır. Siyasetin değişmesi, Kocaeli’nin tarihini değiştirdi. Milletiyle omuz omuza yürüyen bir liderimiz var. Lideriyle omuz omuza yürüyen milletimiz var. hizmet siyaseti Kocaeli’nin en büyük gücüdür. Aday olan arkadaşlarımızdan çok aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak. Gönül belediyeciliği anlayışı ile çalışacağız. Bizim için önce millet önce memleket var. Seçim zamanı dükkan açıp seçimden sonra kapatanlardan değiliz. Hedefimiz Kocaeli’de yerel seçim tarihinin en yüksek oyunu almaktır” ifadelerini kullandı.

SEVDAMIZ KOCAELİ                  

Eryarsoy’un ardından kürsüye çıkan AK Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Tahir Büyükakın, “Gençler sizleri çok seviyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım; 31 Mart akşamına kadar el ele, gönül gönüle, gayretle, sokak sokak dolaşacağımıza söz veriyorum. Belediyecilik AK Parti işidir. Belediyecilikte yeni bir çağ açıldı. Milletimizin sular aksım, otobüsler çalışsın dediği günlerden, kadınlardan yaşlılara, çevreden kültüre ve sanata sayısız projeler üreten günlere geldik. Kocaeli’de çalışmak bizim için en şerei görev olacaktır. Yetiştirdiğimiz teşkilatlarla gece gündüz demeden çalışacağız. Allah’ın izniyle seçimleri 13-0 alacağız. Sevdamız Kocaeli” şeklinde konuştu.  ZOR BİR ŞEHİR Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İlk yıllarda yaptığımız belediye başkanlığını hatırlıyorum. Belediye başkanları çalışanlarının maaşlarını verse kendini şanslı hissediyordu. Bunuyaşayamayan bilemez tabi. Allah’a şükürler olsun yeni bir dönem başladı. Halkı önemseyen, kucaklayan dert edinen bir belediye başkanlığı anlayışı hakim oldu. Kocaeli’de 15 yıldır gece demeden gündüz demeden; derdimiz, davamız, sevdamız için çalışıyoruz. Burası bir sanayi kenti, üretim kenti. Zor bir şehir. Her yıl nüfusu 50 bin artıyor” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET ÜMİDİ KESTİ

Konuşmasının devamında Karaosmanoğlu, “Bütün korkulara rağmen hamd olsun Cumhurbaşkanımızın direktieriyle çok güzel hizmetler ürettik. Hem fiziki hemde sosyal projelerimizle Kocaeli’yi gerçekten farklı bir şehir haline getirdik. Muhalefet belediye başkanlığından umudunu kesti. Ana muhalefet aday çıkarmadı ama bu bizi asla rehavete sürüklemez. Kocaeli’de çıta yüksek. Bu çıtayı asla aşağıya düşürmeyeceğiz. Daha yüksek oyla yine 13 belediyeyle Kocaeli halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar bize destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin” şeklinde konuştu.

DESTAN YAZACAĞIZ

Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk yerel seçimini yaşayacağız. Sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız. Kocaeli’de 250 bin üyemiz var. Kocaeli’de 31 Mart’ta destan yazacağız. Kocaeli’de ilk defa oy kullanacak 23 bin genç kardeşimiz varmış. İlk defa oy kullanacak gençlerin gönlüne gireceğiz. Gençlerimize kadınların ve gençlerin bu ülkede yaşadığı sıkıntıyı anlatacağız. Bunları anlatmak bizlerin görevi. İnsanımıza hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaya hazırız. Kocaeli’nin gençliği her zaman çok enerjik. Kadın kardeşlerim 31 Mart destanının mimarları olacak” diye belirtti.

ZAFER SANCAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ

Büyük bir coşku eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle gençliğe aşık olunmaz mı. Bende aşığım size. Son 14 yıldır olduğu gibi bu seçimde de Kocaeli’nin yüzümüzü güldüreceğine inanıyorum. AK Parti kadroları bu seçimde daha çok çalışacak ve AK Parti’nin zafer sancağını şehrimizde dalgalandıracak. Bu şehir hizmetin kıymetini iyi bilir. Bu şehir sanayinin, emeğin, fedakarlığın kıymetini çok iyi bilir. Durmak yok yola devam. 31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarına çok büyük görev düşüyor. Kısa bir sürede çalışmanın, sonuçlara nasıl yansıdığını gördük” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’YE AŞIĞIZ

“Kocaeli’de şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin” diyen Erdoğan, “İlk defa oy kullanacak genç sayısı 23 bin. Rabbim inşallah bizlere gerek Selçuklu’da, gerek Osmanlı’da öncü olan liderlerle beraber, yeni bir tarih yazmayı nasip etsin. Özel şirketlerimizin ve kamunun yaptığı yatırımlar birleşince ortaya Kocaeli gibi bir tablo çıkıyor. 27 katrilyon lira Kocaeli’de yatırım yaptık. KOÜ’yü yeni yatırımlarla büyüttük. KOÜ’müz ülkemizin önde gelen eğitim öğretim kurumlarından. İkinci üniversitemiz olarak Gebze Teknik Üniversitesi’ni faaliyete geçirdik. Kocaeli’de 33 bin seyirci kapasiteli stadyum yaptık. Çünkü biz Kocaeli’ye aşığız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 12 ilçenin belediye başkan adayının tanıtımı yapıldı.

İşte Kocaeli’nin ilçe belediye başkan adayları; Başiskele: Yasin Özlü Çayırova; Bünyamin Çiftçi Darıca: Muzaffer Bıyık Derince: Zeki Aygün Dilovası: Hamza Şayir Gebze: Zinnur Büyükgöz  Gölcük: Ali Yıldırım Sezer İzmit: Azize Sibel Gönül  Kandıra: Adnan Turan Karamürsel: İsmail Yıldırım Kartepe: Muhammet Mustafa Kocaman  Körfez: Şener Söğüt

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 49 = 53