DUAYEN GAZETECİ OSMAN KALKAN’DAN ÇOK KONUŞULACAK SEÇİM YORUMU

 

 

Meral Akşener siyaset dizayn ediciler tarafından son derece işlevsel olarak yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu yönlendirme iki yönlü yani bir “Vaviyen yönlendirme”.  

 

Şöyle ki. 1. durumda Akşener’in 2. tura kalması hesapları yapan taraf, 2. durum da ise Akşener’in genç parti işlevi görmesi. Bakınız son tahlilde Sayın Akşener Abdullah Gül’ün adaylığının önünü kesmeyi başardı. Eğer ikinci tura kalamaz ise  ikinci işlev olarak CHP adayı ile Tayyip beyi baş başa bırakacak. Tayyip bey bu durumda % 69 oy ile ilk Başkan olarak tarihimize geçecektir.

 

2.işlevi ise yerel seçimlerde olacaktır. Yerel seçimlerde özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde Ak Parti oyları % 50 nin altına düştü. Dolayısıyla Akşener’in ekibinin aday göstermesi durumunda bu çıta % 50’lerden % 40’ların altına inecektir. Dolayısıyla burada da Ak Parti’ye yararlı bir işlev görecektir. Unutmayın ki, en büyük işlevi konjoktürel olarak MHP’yi Cumhur ittifakına zorlamak olmuştur.

 

Sonuç olarak burada İYİ Parti’nin Ak Parti’ye sağladığı 4 faydadan bahsedebiliriz.

 

1- Cumhur ittifakına dolaylı zorlama,

 

2- Gül’ün adaylığının engellenmesi,

 

3-2. turda CHP adayı ile Tayyip beyi baş başa bırakarak % 69 oyla Tayyip beyin ilk Başkan olarak seçilmesi,

 

 4- Yerel seçimlerde ise Büyükşehirlerde seçim barajını % 40’ların altına düşürülmesi.

 

Benim beklentim ise Tayyip beyin ilk turda bu seçimlerden zaferle çıkacağıdır. Akşener ve ekibi ise CHP ittifakı ile hareket ederek çıkartacağı az miktardaki vekil ile TBMM’de kritik bir rol oynayacaktır. Göreceksiniz zaman zaman Ak Parti ile ittifak edeceklerdir. Hülasa siyaset dizayn edicilerin oyunlarını seçmen görmektedir ve Milli bir duruş ile bu dizayncıların oyunlarını hayra dönüştürecektir.

 

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)