EMNİYETTEN 1 HAFTADA 4 UYGULAMA

 

 

 

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlükleri koordinesinde 26 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında il genelinde 4 uygulama yapıldı. Gölcük’te yapılan “hayırlı pazarlar” ve “parklar berkemal” uygulamaları halkın takdirini kazandı.

 

 

 

 

Mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, meydana gelebilecek asayişe müessir olayları ile muhtemel terör eylemlerinin önlenebilmesi eğlence mekânlarında ve çevresinde bulunan vatandaşların rahat ve huzurunun sağlanması amacıyla Asayiş, TEM, Narkotik, Trafik ve ilçe emniyet müdürlükleri personelinin katılımı ile Gölcük’te ve İzmit’te umuma açık yerlerde ve eğlence mekanlarında ‘İyi Eğlenceler’ adı altında uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalarda 2 işyerinde 32 şahsın kimlik kontrolü yapıldı. Yoklama kaçağı olarak aranan 1 şahıs yakalandı, 1 iş yerine çalışanların kimlik bildiriminin yapılmamasından idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edildi.

 

HAYIRLI PAZARLAR

Pazar yerlerinde meydana gelebilecek yankesicilik, kapkaç ve açıktan hırsızlık olaylarının önlenmesi, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması amacıyla Asayiş Şube ve ilçe emniyet müdürlükleri personelinin katılımı ile Gebze ve Gölcük ilçelerinde bulunan semt pazarlarında ‘Hayırlı Pazarlar’ adı altında uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalarda 2 semt pazarında 273 şahsın kimlik kontrolü yapıldı, 6 araç kontrol edildi.

 

PARKLAR BERKEMAL

Parklarda meydana gelebilecek asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla Asayiş Şube Yunus Timleri, Mobil Park, Narkotik Motorize timleri, Trafik ve ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerinin katılımı ile Başiskele ve Gölcük ilçelerinde bulunan parklarda ‘Parklar Berkemal’ adı altında uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalarda 12 parkta 85 şahsın kimlik kontrolü yapılırken 2 araç kontrol edildi.

 

EĞİTİM GÜVENLİĞİNDE KARARLIYIZ

Çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasının engellemek, güvenli bir ortamda gelişimlerini sürdürmek ve güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla; Asayiş, Çocuk, Narkotik Şube ve ilçe emniyet müdürlükleri personelinin katılımı ile Gebze ve İzmit ilçelerinde okul çevreleri, okul çevrelerindeki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, internet kafeler vb. yerlerde ‘Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız’ adı altında uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamada kontrol edilen 67 okul, 11 internet salonu, 17 park bahçede toplam 110 şahsın kimlik kontrolü yapıldı. Çocuk bulunan 1 internet salonuna tutanak tanzim edildi. Trafik yönünden 32 araç kontrol edildi.

 

 

Print

Untitled-2

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =