EMEKLİ ZAM ve REFAH PAYI GELİYOR

Düşük emekli maaşı 5.000 TL’nin üzerine çıkıyor

Emekli maaşı zammı 2023 için nefesler tutuldu. Asgari ücret için yapılan yüzde 54,7’lik artışın ardından yaklaşık 14 milyon vatandaş ‘Emekli maaşı zammı ne zaman açıklanacak’ sorusuna yanıt arıyor. Yeni emekli maaşları TÜİK’in Aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurması sonrası netleşecek. Ancak bu sene emekli zammı hesaplama sadece enflasyon ile değil refah payı ve ek gösterge artışı ile olacak

Yıl sonu yaklaşırken emekli maaşı hesaplama işlemleri yapılmaya başlandı. Asgari ücretin rekorlarla belirlenmesinin ardından yaklaşık 13 milyon vatandaş emekli zammı  için gelecek veriler ve açıklamalara odaklandı. ‘En düşük emekli maaşı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak’ sorusu gündemin en sıcak maddelerinden birisi olurken, emekli zammı 2023 Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası netleşecek.

ASGARİ ÜCRET REKOR KIRDI: EMEKLİ ZAMMI BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ

Geçtiğimiz hafta  Türkiye’ nin merakla beklediği asgari ücret açıklandı ve 2023 yılında ödenecek en düşük ücret net 8.500 TL olarak belirlendi. Yıl başından bu yana yüzde 100 artmış olan asgari ücret için Temmuz ayı itibariyle artış oranı yüzde 54,7 oranında oldu.

FARKLI ZAM İÇİN SİNYAL GELDİ

Bu rekor artış aslında Ocak ayında yılın ilk zammını alacak emeklileri de umutlandırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı açıklamalarda emeklilere ve memurlara bir refah payının geleceğinin işaretlerini vermişti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 + = 73