ELLİBEŞ’TEN İLÇE BAŞKANLARINA DEĞİŞİM MESAJI

AK Parti Kocaeli Genişletilmiş İl Danışma Meclisi yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi. Danışma meclisinde söz alan İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Geçmişten bu yana görev yapan tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 12 kardeşimiz samimiyetle görevlerini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Emeklerine sağlık. Gönül ister ki 12’si ile devam edelim” diyerek teşkilatlarda değişim mesajı verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) 106’ncı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Fikri Işık, Cemil Yaman, Emine Zeybek, Sami Çakır, İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Yeşildal, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, eski Milletvekillerinden Cemalettin Kaflı ve Eyüp Ayar, Körfez eski Belediye Başkanı İsmail Baran, Gebze eski Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası eski Belediye Başkanı Ali Toltar, Darıca eski Belediye Başkanı Şükür Karabacak, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Toplantıda Divan Başkanlığı görevini Halit Çokan üstlenirken yardımcılıklarını ise Recep Kaya, Elif Başyiğit ve Mehmet Ceran yaptı. Toplantının yapıldığı salonun girişinde dev bir Türkiye Bayrağı yer alırken, katılanlara bayrak dağıtılarak Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Bayrağı’nı yırtan Yunanistanlı Milletvekili protesto edildi.

 

“SİYASİ BİR MECLİS DEĞİL”

Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Halit Çokan sözlerine Elazığ depreminde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Sözlerinin devamında Çokan,  “Her siyaset liderinin karakteriyle şekillenir. Ak Parti’den liderinden aldığı güçle bugünlere geldi. İki danışma arasında 4 ay geçti. Kısa sürede mahalle yönetimleriyle bir araya geldik. İlçe delege seçimlerini yaptık. Alışılmışın dışında çok yoğun bir süreç geçirdik. Bizim danışma meclisimiz sadece siyasi bir meclis değildir. Üyelerimizin kucaklaşma ve birlik olma yeridir” ifadelerini kullandı.

“GEREKEN DERSİ ALDIK”

Çokan’ın ardından konuşan  ve sözlerine Elazığ’da yaşanan deprem felaketine değinen Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Deprem gerçeğiyle biz 21 yıl önce yüzleştik. Çok ağır bir bedel ödeyerek yüzleştik. Sadece Kocaeli’de çok fazla deprem şehidi oldu. Ben depremi merkez üssünde yaşadım. Acı gerçekle yüzleştikçe faturanın bu kadar ağır olacağını fark etmemiştik. Yıkıldık ama bizi yıkan diğer bir olayda devletin bir hafta sonra gelebilmesiydi. Bugün Elazığ’da yaşadığımız depremlerde gördük ki gereken dersi almışız. Gereken yardımlar hızla yapıldı.

O günde dünde milletimiz tüm imkanlarını seferber ederek acılı ailelerin yanında oldu. Türk milleti fedakar bir millet. Her türlü imkanlarını feda eden bir millet. Aile bağlarıyla bağlı iyi günde kötü günde hep birbirimizin yanındayız. Bizde Ak Parti olarak milletimizin yanında yürüyoruz. Bizim ak parti olarak başarımızın temelinde aile olma değeri, var. Liderimizin önderliğinde büyük bir aileyiz. İnandığımız yolda Türkiye için Kocaeli için daha çok çalışmalı ve yürütmeliyiz. Ak Parti ailesi 18 yıllık sürede hayal etmekten bile çekindiğimiz projelere imza attı. 18 yıl önce hakimler ve savcılar yüksek kurulu toplanacağı zaman büyük bir korku olurdu. Yine genelkurmayda aynı şekilde. Bunlar artık eskide kaldı. Bugün ülke ekonomisine direk müdahale edilmesine rağmen dimdik ayakta duruyoruz. Sağlıkta, eğitimde, sanayide dimdik ayaktayız. Göstergeler de artık iyiye gittiğimizi gösteriyor. Dışardaki saldırılar dışında iç saldırılara rağmen biz genel başkanımızın önderliğinde ülkemizi kalkındırdık ve adeta destan yazdık. Deprem bölgesine gitme zahmetinde bulunmayan muhalefet lideri hala deprem paralarının nereye gittiğini soruyor. Cumhurbaşkanımız dün, yapılan harcamaları tek tek anlattı. Özür dilemek yerine yeni yalanlarla saldırıyorlar.

Muhalefetin ülke genelinde yaptığını yerelde de yaşıyoruz. Algıyla, yalanlarla vatandaşı kandırıyorlar. Geçtiğimiz gün bir ahlaksız, densiz bayrağımıza el uzattı. Ahlaksızlara atalarımız ders verdi. Onları Ege denizine döktü. Böyle devam ederse bir kez daha milletimiz onlara gereken dersi verecektir. Bize düşen, sen-ben demeden biz diyerek bu yolda yürümektir. Fitneye, fesada fırsat vermeden yürüyeceğiz.

 

DEĞİŞİM MESAJI

Delege seçimlerinden sonra kongrelerimize 23 Şubat’ta başlayacağız. Geçmişten bu yana görev yapan tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 12 kardeşimiz samimiyetle görevlerini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Emeklerine sağlık. Gönül ister ki 12’si ile devam edelim. Yarın yapılacak kongrelerde seçilecek ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Kocaeli teşkilatlarının içinden olacaktır. Bu ailenin bireyleri olacak. Bu anlayışla kongre sürecini yürüteceğiz” dedi.

 

EN GÜÇLÜ KADIN TEŞKİLATI

Ardından konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, “Bu kutlu yolda milletimizin kaderiyle birleşen, millete hizmet etme yolunda olan, yaklaşık 5 milyon kadın üyesiyle dünyanın en güçlü kadın hareketiyle kaderimizi yazıyor. Tek sevdamız olan ülkemiz için çok sayıda başarı elde ettik. Durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere tüm ilçe ve teşkilatlarımızın desteğiyle kadın kolları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın ürettikleri ürünlerini satabilmesine olanaklar sağlamaya çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı, şiddetin turuncu çizgimiz olduğunu belirterek yürüyüşümüzü büyük bir katılımla gerçekleştirdik. 12 ilçemizde yapılan tüm çalışmalarımızla kadın üye sayımızı arttırdık ve arttırmaya devam ediyoruz. Ekim ayı itibariyle bizde kadın kolları olarak kongre süreçlerimizi başlattık. Allah’ın izniyle kongrelerimizi bir arada olarak gerçekleştireceğiz” sözlerini kullandı.

 

KAHRAMAN VEDA ETTİ

Yazıcı’nın ardından konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman selamlama konuşmasının ardından, “Kocaeli gençlik kolları olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hem ailemizi genişletmeye çalışıyor hem de mazlum bir kardeşimiz varsa onun derdiyle hep birlikte ilgileniyoruz. Üye stantları açıyoruz. Grup toplantımıza katıldık. Cumhurbaşkanımız gözlerimizin içine bakarak Kocaeli her zaman ki yerinde dedi. Türkiye Cumhuriyeti’ne ihtiyacı olan Suriyeli dindaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Bir ayda 2023 kardeşimizin üye katılım programını gerçekleştirdik ve vefa abidesi son Başbakanımız Binli Yıldırım’ı misafir ettik. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve mahalle başkanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca önümüzdeki kongre sürecinde yaş akdinden dolayı görevimi devredeceğim. Yeni göreve gelecek arkadaşıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

O KARANLIK GÜNLERİ ÇOK ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Ardından konuşan Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “Burada nutuk atmak gibi bir niyetim yok. Genel başkanımız ve il, ilçe başkanlarımız disiplin içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Genel başkanımız suyun üzerinde bir köprü olmuş ve milletimizi bu sudan geçirmek üzere çalışıyor. Bizlerde bu çalışmalara destek olmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Biz AK Parti’den önceki dönemleri çok çok iyi bilen insanlarız. O karanlık günleri hepimiz yaşadık. İnşallah daha fazla iktidarda kalacak ve torunlarımıza o karanlık günleri ve oradan nasıl çıktığımızı, ne mücadeleler verdiğimizi anlatacağız. Bizde Gebze olarak mahalle toplantılarımız yapıyor, vatandaşlarımızın sorununu derdini dinliyoruz. Yine bir proje başlattık. İnşallah tüm teşkilatlarımıza örnek olur. Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş tüm görevlerdeki başkanlarımızı partimizde ağırlıyoruz. Kongre süreçleri tarihlerimiz belirlendi. AK Parti’de hizmet etmek, ilçe başkanı da olsa mahalle başkanıda olsa bir onurdur. Kim göreve gelirse gelsin başımızın tacıdır” diye konuştu.

 

DAHA YUKARI ÇIKARACAĞIZ

Ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bizler depremi yaşayan bir milletiz. Bugün Elazığ’da gördük ki milletimiz ve devletimiz her an her duruma hazırdır. Sayın cumhurbaşkanımızın bize talimat ettiği gönül belediyeciliği anlayışıyla gecemizi gündüzümüze katarak milletimizle bir arada olmaya çalışıyoruz. Bize bırakılan belediyede çıtanın yüksek olduğunu görüyoruz. Bizlerde bu çıtayı daha yukarılara çıkarmaya çalışıyoruz. Bizler bu gayretle çalıştığımız müddetçe AK Parti’nin genel misyonunu daha üst seviyelere çıkaracağız. Bu yaptığımız işlerin partinin her kademesinde olması gerekiyor. Bu vesileyle ben kıymetli belediye başkanlarımız adına söz almış bulunuyorum. Bizim birliğimize zarar vermeye çalışanlara rabbimiz fırsat vermesin” dedi.

 

TÜRLÜ YALANA BAŞVURULAN BİR ZAMANI YAŞIYORUZ

Bıyık’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu tür toplantılarda sona kalan dona kalır. Ben benden sonra gelecek olan şeker gibi vekilimiz İlyas Şeker’i düşünüyorum. Bu toplantı biraz uzadı, biraz yorgunlukta var o yüzden kısaca bir konuşma yapacağım. İçimizde bulunduğumuz zamanın ruhunu inandığın yolda yürü sloganı çok iyi anlatıyor. Çok iyi seçilmiş bir slogan. Dünyada neler oluyor bakın, oradan Türkiye’ye gelin. Türkiye göründüğünden büyüktür. Dünyanın mihenk taşı olan bir ülkedir. Türkiye düşerse dünya düşer bunu biliyoruz. Biz bunu bildiğimiz için inandığımız bu yolda yürümek için yola çıktık. Biz bu topraklara geldiğimizden beri bu davaya inanıyoruz. Bizim davamız kadim bir davadır. Hepimiz bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Zamanın ruhu dediğimiz şey bize özellikle dikkat etmemiz gereken bir noktayı işaret ediyor. Birbirimize düşmemiz için her türlü yalana başvurulan bir zamanı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ESKİ YENİ ALGISIYLA BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Büyükakın sözlerini, “Bu yalanlara düşmemek için birbirimize sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. Bu inanç doğrultusunda dos doğru yürüme zamanıdır. Bu doğrultuda elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bizde geçmiş dönem ya da bu dönem ayrımı yoktur. Burada herkesin alın teri ve sorumluluğu vardır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. İlçe belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yeni ve eski başkanlarımızı birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Böyle bir şeye kesinlikle fırsat vermememiz gerekiyor. Dünya zor bir zamandan geçiyor. Yeni kurulan yeni dünyada Türkiye yerini çok güçlü bir şekilde alıyor. Sayın cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Afrika’dan Avrupa’ya kadar yerimiz çok iyi durumdadır. Yunan milletvekilinin aşağılık davranışı sadece o hareketle sınırlı değildir. Bizi birbirimize düşürmek için bunları yapıyorlar” ifadeleriyle sürdürdü.

 

BORÇ SİZİN DÖNEMİNİZDEN KALDI

Büyükakın sözlerinin sonunda, “Bizde belediye olarak önceki dönem başkanımızın başlattığı çalışmaları devam ettiriyor ve bizde projeler üretmeye devam ediyoruz. Gebze metrosu çalışmalarımız da sürüyor. Önümüzdeki süreçte de açılacak. Bunun yanında şehir hastanesi önümüzdeki yaz ayında açılacak. Oraya bir tramvay projemiz bulunuyor. Tramvay projemizin maliyeti 250 milyon TL’dir. Bu çalışmamızın ücreti İzmit Belediyesi’nin bütçesi kadardır. Ayrıca o milletvekilinin Hünkar Çayırı dediği yer Hünkar Çayırı değildir. Orası Tuzla’dır. Artık yalanlara bu millet inanmıyor. Bizde bu yalanlara artık cevap vermiyoruz. En borçlu belediye dediler. Defalarca anlattık. Bu borç sizin döneminizden kalan borçlardır. Manipülasyon yapmak için tekrar tekrar bunu ısıtıyorlar. Gebze’deki köprülerin çift yapılmasını kara yolları ihale etti. Bu projemizi de büyükşehir olarak 80 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçireceğiz. Tramvayı Plajyolu’na kadar getirdik. Yolun üstünden Kuruçeşme’ye kadar da birkaç ayda tramvay çalışmamız tamamlanacak” dedi.

Büyükakın’ın ardından konuşan Milletvekili İlyas Şeker, “Avrupa Parlamentosu’nda bayrağımıza karşı yapılmış girişimi lanetliyoruz. O vekile şunu söylemek istiyorum. Şehitlerimizin kanına el uzatan atalarına, Atatürk’ün ordular ilk hedefiniz Akdeniz’e dedikten sonra en büyük cevabı verdik. Biz tarihte olduğu gibi çevremizde olan bitenlere kayıtsız kalamayız. Suriye’de, Libya’da mazlumların yanında oluyor ve sınırlarımızı koruyoruz. Biz güçlü bir ülkeyiz. Bizler AK Parti olarak tüm kademelerimizle hep birlikte olduğumuz sürece inandığımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yıkamayacaktır. İnsanlar bazı şeyleri araştırmıyor. Bizi eleştirdikleri kimi konularda bakıyoruz ki bunlar onların zamanında yapılmıştır. Bunların problemleri dedeleri ile olan bağlarının kopmasındandır. Bunlar dedelerinin yaptıklarını torunlarına aktarmadıkları içindir. ” açıklamasında bulundu.

 

KANDIRA YOLU 15 ŞUBAT’TA İHALEYE ÇIKACAK

Şeker açıklamasının sonunda, “Bize büyükşehir belediyesi geziler düzenliyor. Paraları buralara harcıyor diyorlar. Çanakkale’ye gezi düzenleniyor. Sonra baktık ki İzmit Belediyesi’nin Cedit’in sorunundan, ilçe bakım çalışmalarından önce İzmit Belediyesi gezi düzenlemeye başlamış. Peki, nereye yapmış bu geziyi. Eskişehir’e yapmış. Be mübarekler bari geziyi Çanakkale’ye yapsaydınız. En azından dedelerimize bir dua ederdiler. Belediyelerimiz çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışmalarını anlattı. Bunun yanında Kuzey Marmara Otoyolu devam ediyor. Hızlı bir şekilde sürüyor. Bu yol tamamen bittiğinde özellikle bayram zamanlarında oluşan trafik sıkışıklığı çözülmüş olacaktır. Bunun yanında demiryolu çalışmaları sürüyor. Diğer yandan Kandıra yolumuz Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkacaktı bazı eksikliklerden dolayı biraz uzadı. Büyük ihtimalle bu ayın 15’ine doğru ihaleye çıkacaktır. Bir taraftan teşkilat çalışmalarımız sürüyor. Tüm teşkilatlarımızdan memnunuz. Katıldığımız her program dolu dolu geçiyor. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 48 = 49