ELLİBEŞ”ESNAFA AYDA 2750 TL’YE KADAR YARDIM YAPILIYOR”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, salgın tedbirlerinden doğrudan etkilenen esnafın yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, “Esnafımız olmadan, ekonomi de var olamaz. İlk andan itibaren bu kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafımıza sosyal yardımların yanında aylık 2 bin ile 2 bin 750 TL hibe nakdi yardıma başladık. Üç ayda toplam ödeme 8 bin 250 TL’yi bulacak” dedi.

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının her kesimden insanı etkilediğini, her sektörde yavaşlamalara neden olduğunu belirtti. Türkiye’nin bir yandan sağlık çalışmalarını kusursuz yönetmeye çalıştığını, bir yandan yatırımları devam ettirdiğini, bir yandan da bu salgının ekonomik etkilerini minimize etmek için uğraştığını ifade etti. Bu kapsamda salgının yeniden yükselişe geçmesini engellemek için alınan yeni tedbirlerden doğrudan etkilenen, işyerleri geçici süreyle kapatılmak zorunda kalan esnafa ilk andan itibaren hibe nakit desteği sağlandığını açıkladı. Başkan Ellibeş, şöyle ifade etti:

ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANDI “

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan kararlarla iş yeri kira olan esnafa üç ay süre ile büyükşehirlerde aylık 750 TL, diğer illerde ise aylık 500 TL kira desteği sağlanacak. Ayrıca basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ile kısıtlamalar nedeniyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Bir milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime üç ay süreyle bin TL destek ödemesi yapılacak. Her iki ödemeyle toplamda 3 ayda 5 milyar 18 milyon esnafımıza kaynak sağlanacak.

” ESNAFIMIZ İÇİN BÜYÜKŞEHİR DE DEVREDE “

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de tedbirler başlar başlamaz iş yeri kapanan esnafımıza aylık bin TL olmak kaydıyla 3 ay boyunca hibe desteği var. Böylelikle kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafımıza aylık 2 bin ile 2 bin 750 TL destek sağlanıyor. Üç ayda toplam ödeme 8 bin 250 TL’yi bulacak. Esnafımız olmazsa, ekonomi de olmaz. Eski günlere dönene kadar hem hükümetimiz hem de yerel yönetimlerimiz esnafımıza elinden gelen desteği sunmaya devam edecektir. Direkt nakdi yardımların yanında yıl sonuna kadar % 20’den % 10’a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. % 18’den % 8’e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı, 1 Haziran 2021 tarihi kadar % 8 olarak uygulanmaya devam edecek. Bu uygulama, konaklama, restoran, yolcu taşımacılığı, bakım-onarım ve daha birçok sektörü kapsıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de işyeri çalışanlarına gıda kolisi yardımları devam ediyor”.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =