ELLİBEŞ: “ZORU BİRLİKTE BAŞARDIK”

03 Nisan 2017 tarihinde temeli atılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi tamamlanırken, bugün yapılan törenle 14 esnafa anahtarları teslim edildi. Başkan Mehmet Ellibeş törende yaptığı konuşmada, “Zoru birlikte başardık, çok mutluyuz” dedi. Ellibeş ayrıca mevcut sanayi sitesinden bu yılın sonuna kadar buraya taşınmaların tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi, Kasım ayı içinde de Bakanların katıldığı bir açılışın yapılacağını belirtti. 

Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli 03 Nisan 2017 yılında atılmıştı. 17 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan sanayi sitesinde bugün anahtar teslim töreni yapıldı. Törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci ve Kemal Kahraman, belediye meclis üyeleri, dükkan sahipleri katıldılar. 418 dükkandan oluşan modern sanayi sitesi iki bölümden oluşuyor. Birinci kısımda oto galericileri bulunurken, ikinci kısımda ise oto tamircileri ile sanayi üreticileri yer alacak. 31 Aralık’a kadar esnafların yeni sanayi sitesine taşınması bekleniyor. Kasım ayı içinde de Bakanların katılacağı bir açılış töreni düzenlenecek.

“ÇOK ŞÜKÜR BİZİM HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ”

Anahtar teslim töreninden önce basına bilgi veren Başkan Ellibeş şunları söyledi: “Hayaller kurulur ama çoğu zaman hayaller gerçekleşmez. Çok şükür ki bizim hayalimiz gerçekleşti. 17 Ağustos Depremi sonrasında Gölcük bir yıkım ile karşı karşıya kaldı. Hayat durma noktasına geldi ama halkımız inandı, bir biri ile kenetlendi ve yeniden ayağa kalkmanın iradesini ortaya koydu. Bu süreç içinde de bir çok maddi kayıpları geri kazandık. Hiç bir şey şehitlerimizi geri getirmeye yetmezdi, onlara Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

17 AYDA TAMAMLAMAYI BAŞARDIK

Açıklamalarına devam eden Başkan Ellibeş, “İşte yeniden yapılan süreci içinde önemsediğimiz en önemli safhalardan biri de kentsel dönüşüm idi. İşte bu dönüşüm projelerimiz bir çok ayaktan başka başka projelerden oluşuyor idi. Onlardan biri de bugün burada bulunduğumuz sanayi çarşımızın dönüşümüydü. Malumunuz mevcut sanayi çarşımız ilçemizin merkezinde kaldı. Çok eski bir yapıya sahipti. Sanayici esnafımızın ve bizlerin ortaya koyduğu irade sonucunda yeni çarşının yapılmasına karar verildi. Bu gördüğünüz alan takriben 75 bin metre karelik bir alan. Gölcük Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. İhalesini yaptık. Bugün itibariyle bu kadar kısa bir süre içerisinde ekonomik bir takım sıkıntılara rağmen 17 ayda tamamlamayı başardık” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BİR İLKİ BAŞARDIK”

Ellibeş ayrıca, “Gerçekten memnunuz. Sanayi esnafımız ve oto galericilerimiz ticaretini burada daha sağlıklı bir şekilde yapacak. Halkımız buraya çok rahat bir şekilde ulaşıp, ihtiyaçlarını giderecek. Tapularını ve iskanlarını vermiştik, bugün de anahtarlarını teslim edeceğiz. Artık esnaflarımız buraya taşınmaya başlayabilirler. Yavaş yavaş yerlerini hazırlayabilirler. Bu yıl sonuna kadar mevcut sanayi çarşısındaki esnafın buraya taşınmasını hedefliyoruz. Beklentimiz, isteğimiz, arzumuz bu. Sanayi Çarşısı kentsel dönüşümü ile aslında bir ilki başardık. Belediye marifeti ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kez Türkiye’de böyle bir sanayi çarşısı hayata geçti. Türkiye’ye örnek olacak bir proje oldu. Burada hizmete geçecek tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyoruz. Bu projenin 2.ayağı da biliyorsunuz oto galericileri idi. Yasa gereği ilçemiz içinde bulunan oto galericilerinin şehrin dışına çıkartılması gerekiyordu. Onu da başardık. Konsept içinde ayrı bir havada inşaatını yaptık. Onların da anahtarlarını teslim edeceğiz. Bu şeklde Gölcük daha çağdaş, daha modern, daha sağlıklı bir kent hüviyetine kavuşmuş olacak. Hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

İLK 14 İSME ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ

Açıklamanın sonrasında Başkan Ellibeş, Başkan Alp ve Başkan Kocaman İsmail Gülmek, Saniye Ağacan, Yasin Ramazan Şahin, Eyüp Özder, Sami Özder, Eyüp Tüysüz, Tuncer Şahmaz, Güven Ayyıldız, Oktay Akagündüz, İhsan Yazıcıoğlu, Bedrettin Aydan, Sedat Şen, Mehmet Atadan Sezer’e anahtarlarını teslim etti. Sonrasında da galericiler sitesinde anahtar teslimi yapıldı ve tören başarıyla son buldu.Haber: Serkan SIDAL

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 3 =