EKİM AYI EĞİTİMİ “KAYTAN DOKUMA”

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasımıza sahip çıkıyor

EKİM AYI EĞİTİMİ “KAYTAN DOKUMA”

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekim ayı etkinliğinde Uzman Eğitmen Sevgi Bayram’ın katılımıyla “Kaytan Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapılacak.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ekim ayı etkinliğinde “Kaytan Dokuma” sanat ile ilgili eğitim programı düzenlenecek.

SEVGİ BAYRAM GÖLCÜK’E GELECEK

Her ay düzenli olarak yapılacak “Gölcük Sanat Günleri’nin” Ekim ayı konuğu Kaytan Dokuma Eğitmeni Sevgi Bayram olacak. Trabzon’dan ilçemize gelecek olan, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Sevgi Bayram, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yok olma tehlikesi altında Kaytan Dokuma Tekniği’ni Gölcüklü bayanlara öğretecek.

07-08 EKİM TARİHLERİNDE

07 Ekim Pazartesi ve 08 Ekim Salı günü yapılacak eğitim, Saat 10.00’da başlayacak ve iki gün boyunca sürecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve ilimizden bu tekniği öğrenmek isteyen bayanların yoğun katılımı beklenirken, Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde eğitim verilecek. Salı günü programının sonunda ise eğitime katılanlar için Saat 14.00’da sertifika töreni düzenlenecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 1