ECEM BALCI CİNAYETİNDE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ONANDI

Gölcük’te öldürülerek ormanlık bir alana gömülen ve günler sonra cesedi toprak altından çıkarılan Ecem Balcı(17) nın cinayet davasında, Kocaeli 7’inci Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklu sanık Süleyman Kara(46) hakkında verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından onandı.

 

VAHŞİ HAYVANLAR TARAFINDAN YENECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ

Davada, Balcı ailesinin avukatı Aslıhan Şen, “İki hususta mütalaaya karşıyız. Savcı, tasarlama olmadığı söyledi ancak ilgili kurullarda sanığın anlatımı tasarlamaya uygundur. Olay günü Ecem’i tarihi taç çıktı, sana vereceğim deyip  yanına çağırdıktan sonra,  ıssız alana götürüp çukur gibi bir yere gömüyor. Vahşi hayvanlar tarafından yenileceğini düşünüyor. Tasarlama olduğunu düşünüyoruz. Ecem’in sim kartı en büyük delillerden birisi bu yüzden emniyete intikal ettirilmiyor bu yüzden tutuksuz sanıkların da üst sınırdan cezalar almasını talep ediyoruz” dedi.

 

BERAAT TALEBİ

Sanık avukatı, “Süleyman Kara tarafından yapıldığı ile ilgili yakınlarının iddiaları yanlıştır. İlk duruşmadan beri Süleyman Kara İfadesini işkence altında verdiğini hep anlattı. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda sadece Süleyman K.’nın ifadesine göre verilmiş. Hiçbir tıbbı durum yok. Aracın bagajında gezdirildiği söyleniyor. Kısa bir incelemenin akabinde ölmüş olan bir kişi hakkında hiçbir emareye karşılanmadı. Ecem’i öldüren gerçek katılın dışarıda olduğunu düşünüyoruz. Biz de aile kadar gerçek katili bulmak istiyoruz. Süleyman Kara’nın beraatını talep ediyoruz” dedi. Diğer avukatlar da sanıkların beraatını talep etti.

 

MAHKEME MÜEBBET VERDİ

Mahkeme heyeti tutuklu Sanık Süleyman Kara’nın kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan sanıklar için delileri yok etmek ve saklamaktan 3 ay ile 6 ay arasında  cezalar verildi.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme’nin verdiği karara, sanık Süleyman Kara’nın avukatı itirazda bulundu. Karara yapılan itiraz üzerine dosya  bir üst mahkeme  olan Sakarya’da ki  Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderildi. Dosyanın incelenmesi sonrasında mahkeme tutuklu sanık Süleyman Kara hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Karara yine itiraz edilirse Yargıtay’a gönderilecek

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 − 10 =