DUMLU’YU KILIÇDAROĞLU İSTİYOR AMA…

 

 

 

 

 

YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKLI MI?

 

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ve Geleceğimiz Çocuklarımızdır fikriyatından doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

 

Bayramlarımız milli birlik ve beraberliği sağlamak adına oldukça anlamlı. 23 Nisan geleceğimiz çocuklarımıza, 19 Mayıs’ta gençlerimize armağan edilmiş. Ne mutlu ki, Dünya’da eşi ve benzeri olmayan çocuklarımıza ve gençlerimize armağan edebileceğimiz bayramlarımız var. Bu aslında medeniyetimizin eseridir.

 

Sonrasında da bu bayramlar esnasında yapılan bazı yorumlara değinmek istiyorum. Hani diyorlarya bayramlarımızı yok ettiler diye. Alternatif çelenk sunma törenleri ile tepkilerini dile getiriyor.

 

Külliyen içi boş ve ne yapıldığından haberi olmayan insanların eleştirileri bunlar.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizde yaptığı 23 Nisan etkinliğini gidip görsünler. Çocuklarımıza ve 23 Nisan’a verilen değer tüm açıklığı ile orada ortada.

 

Okullarımızın tamamı da kendi içinde öğrencileri bir yerden bir yere taşımak zorunda bırakmadan bayramlarını okullarında doyasıya kutluyor. Hiç bir etkinliğe gitmeyip oturdukları yerden konuşanlar bayramların içi boşaltılsın diye dursun, bu yaptıkları sadece siyasi düşünceyle oluşturulmaya çalışan bir algı.

 

DUMLU’YU KILIÇDAROĞLU İSTİYOR AMA…

 

Gelelim 24 Haziran seçimleri öncesinde ilçemizde ki gelişmelere. CHP’de gündeme her seçim öncesi gelen ismi Turan Dumlu bu seçimlerde ne yapar? Öncelikle sizlere verdiğimiz bilgi doğru bir istihbarat.

 

Kılıçdaroğlu, Dumlu’nun aday olmasını bizzat istiyor ama Dumlu artık siyasetten ve siyasetin içindeki çekişme ve oyunlardan o kadar bıkmış ki, uzak durmak niyetinde.

 

Maddiyatın ötesinde Dumlu manevi olarakta çok yıprandı. Girdiği seçimlerde kaybetmesinin nedenleri de bazı isimlere bağladığından, o insanlarla aynı kulvarda yürümek istemiyor. Bunlar iç meseleleri konuya fazla girmeyeceğim.

 

Benim kişisel fikrim bu sefer CHP ne yaparsa yapsın, Dumlu’yu aday çıkartamayacak. Gölcük CHP’den bu noktada başka bir isim çıkar mı bunu bir kaç hafta içinde öğrenmiş olacağız. Ben şuan  Dumlu dışında ciddi bir aday göremiyorum. Çıkacak isim olursa da seçimi oy olarak etkilemez. 

 

YİNE ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINDA HAYIR BLOKU BİRLEŞTİ

 

Bir kaç cümle ile CHP’nin İYİ Parti’ye 15 milletvekilini ödünç vermesine değineyim. Bunlar içinde Fatma  Kaplan Hürriyet’in olmasına öncelikle şaşırdığımı belirtmek istiyorum. CHP’nin Kocaeli’deki en aktif ismi. İki farklı siyasi partinin böyle bir ödünç vekil işine niye kalkıştığını da şöyle açıklıyorum.

 

Hedef Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ekseninde “Hayır” blokunun tüm bileşenlerini bir araya getirmek. Akşener kamuoyunda bu tablo ile güçlendi.  Neden Akşener güçlendiriliyor. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında 2.tura onun kalacağını düşünüyorlar. Solun tek başına Erdoğan’ı deviremeyeceklerini iyi biliyorlar.

 

Tüm planları seçimi ikinci tura taşımak. Kılıçdaroğlu kendi kazanma ihtimali olmadığını bildiği içinde Akşener’in önüne geçmeyecek bir isimle seçime girecek ve eğer seçim 2.tura kalırsa Akşener ismi ön plana zaten çıkmış olacak. Yalnız şöyle bir ihtimal daha var. Akşener’in aday olmadığı bir çatı aday. Kılıçdaroğlu’nun aslen bunu istediği konuşuluyor. 15 vekili de ondan verdiği ihtimali üstünde duranlar var.

 

Peki bunun halka yansıması nasıl olur. Ekmelettin İhsanoğlu’nda MHP’de yanlarında olmasına rağmen bunu beceremediler. Akşener, İhsanoğlu’ndan daha siyasi bir figür, hem de bayan ama şu da net ki; İYİ Parti, AK Parti tabanını Akşener ile etkileyemez. Buna imkan yok. İYİ Parti’ye AK Parti’den gidecek oy çok çok düşük.

 

Bunu da bildikleri için burada muhalefetin hedefi tek vücut olup, eski Türkiye yani parlamenter sisteme geri döneceğiz propagandasında birleştirip, referandumdaki oy oranlarının seçimini ikinci tura götürüp, bir tık üstüne çıkmak.

 

Benim gördüğüm tablo bu seçim renkli geçecek. 16 yıl, 12 seçimdir yenilmeyen AK Parti ve Erdoğan’ı devirmek için muhalefet her türlü girişimi açık açık yapıyor. Erdoğan’da bu girişimlere gereken cevabı verecektir. 2023’e giden yolda çok badireler atlatan Türkiye, bakalım bu seçimden nasıl çıkacak. İki ay gibi kısa bir sürede bunu görmüş olacağız.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − = 22