“DERİN YOKSULLUK KAVRAMI HAYATIMIZA GİRDİ”

Gölcük İYİ Parti ilçe Başkanı İsmail Aynacı yerel ve ulusal gündemi değerlendirdi.

 ‘BUGÜN NE YİYECEĞİZ SORUSU HET TÜRLÜ OLAYIN ÖNÜNE GEÇİYOR’

Başkan aynacı; “Ekonomik krizin pençesindeki aziz milletimiz için, geçim sıkıntısı gün geçtikçe artıyor. Hangi konu ve olay gündeme gelirse gelsin, milletimizin en  hayati gündemi, geçim sıkıntısı olmaya devam ediyor. Sokaklarda konuşulan, vatandaşımızı ilgilendiren bugün ne yiyeceğiz sorusu, her türlü olayın önüne geçiyor.

 

‘SOSYAL KONUT PROJESİNDE İLÇEMİZ ES GEÇİLMİŞ’

İktidar ise, yine döviz geliyor Merkez Bankası rahatlıyor türünden iyimser ekonomik haberlerin pompalandığı bir dönem yaşatıyor. Açlık sınırının altında maaşları ve nüfusunun yarısından fazlasının asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir ülkede, Sosyal Konut Projesi gibi yoksullar için yapıldığı iddia edilen ancak yoksulların asla ulaşamayacağı bir projeyi(hayali) servis ediyor. Zaten ilçemiz de bu konuda es geçilmiş. O  kadar büyük eksikliklerimiz ve sorunlarımız var ki, varsın sosyal konutlarımız eksik kalsın…

 

‘İLÇEMİZDE ÇOK CİDDİ BİR RAHATSIZLIK VE ŞİKAYET VAR’

Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız bu kriz ortamını acımasızca ranta çevirmek peşine düşmüştür. Örneğin, asgari ücret 5.500 TL.ancak ev kiraları aldı başını gitti. İlçemizde sıradan bir dairenin kira bedeli 2 bin lirayı aştı. Ev sahipleri bazen banyo dökülüyor, mutfak pas içinde ve hiç utanmadan o eve yüksek fiyat kira istiyorlar. Uzun yıllar evlerinde oturan kiracılarını çıkararak, daha yüksek fiyat teklifi ile oturacak olan sığınmacılara evlerini kiralıyorlar. Bu konuda İlçemizde de çok ciddi bir rahatsızlık ve şikayet artışı bulunuyor.

 

Söz konusu bu durumun en büyük sorumlusu ise, yine yanlış politikalarıyla işleri bu noktaya getiren iktidardır. Neticede paramız pul oldu, enflasyon rekor üstüne rekor kırdı, derin yoksulluk kavramı hayatımıza girdi.”

 

“TÜRKLER VE KÜRTLER KARDEŞTİR”

İYİ Parti’nin sürekli, terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan HDP ile aynı kelime içerisinde geçmesinin vatandaşı yanıltmaya yönelten bir algı operasyonu olduğunu da her defasında bıkmadan usanmadan hatırlatacağının altını çizen AYNACI :”Partimiz ilerledikçe, büyüdükçe ve milletimizin kıymetli teveccühünü kazandıkça saldırıların artması normaldir.Ancak özellikle terör örgütü bağlantılı sözkonusu Parti ile hiç bir bağımız olmadığı halde bunu ısıtıp ısıtıp önümüze getirerek, bizi yıldıramazlar.

 

Bizim bu konuya yaklaşımımızın özü, Kürt ve Türklerin aynı topraklar üzerinde kadim bir geçmişe dayalı olarak varlıklarını kardeşçe sürdürdükleri ve Kürt vatandaşlarımızı asla alçak terör örgütü karşısında yalnız bırakmayacağımız gerçeğidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi Kürt vatandaşlarımızla düşman edemeyecekler. Hain terör örgütü PKK’nın yanında duran vatan hainlerinden ayrı olarak, devletinin bekasını düşünen Kürt vatandaşlarımızı apayrı bir kefeye koymak gerekiyor.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de, dün Ankara esnaf ziyareti sırasında yapmış olduğu konuşmanın önemli bir kısmı bu konuda halkı aydınlatmak üzerine yapılmıştır.

 

Partimizi HDP ile aynı yolda yürüyor algısıyla lanse edenlerin kirli oyunlarını bozmaya kararlıyız.

‘EYT için HDP ile yan yana gelmeyiz’ deyip onay vermeyen, dün sövdüklerini bugün öven küçük ortak, T.C ibaresinin kullanılmaması için HDP ile yan yana gelmişti.

Unutmadık, unutturmayacağız!” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 45 = 53