DEPREMDE 8 YILLIK EŞİNİ KAYBETTİ

Kocaeli Gölcük ilçesinde gerçekleşen depremde eşini kaybeden 48 yaşındaki Nuran Zaim yaşadığı mahallede muhtarlık yapıyor. İki çocuğuyla birlikte enkazdan sağ çıkmayı başaran Zaim, 20 yıldır eşinin saatini kolundan çıkartmıyor.

DEPREMDE 8 YILLIK EŞİNİ KAYBETTİ

17 Ağustos 1999 Depremi Gölcük’te büyük can ve mal kaybına neden olurken, depremde 8 yıllık evli olduğu eşi Rasim Zaim’i kaybeden ve iki çocuğuyla yaklaşık 2,5 saat sonra enkaz altından çıkarak yaşama tutunan Nuran Zaim, depremi yaşadığı mahallede muhtarlık yapıyor. Yaşadığı acılara rağmen hayata küsmeyerek yaşam mücadelesini sürdüren Nuran Zaim, 3 dönemdir muhtarlık yapıyor.

“GÖMLEĞİNDEN TANIDIM”

Depremde çok sevdiği eşi Rasim Zaim’i kaybetmenin acısını hisseden Nuran Zaim yaşadıklarını şöyle anlattı: “Depremde eşimi kaybettim, 2,5 saat sonra ben çocuklarımla beraber enkaz altından çıktım. Komşularım öldü. Çevrede bulunan bütün binalar yıkıldı. Bizim için deprem çok acıydı. Deprem anında eşim Kavaklı Sahili’ndeydi. Eğlence kulübünün açılışında olacaktı fakat gece yarısı fikir değiştirip sahildeki bir binaya gitmişler. Eşimle birlikte 28 kişi aynı yerde öldü. Deprem anında bina denize çöktü. Eşimin cenazesi 9 gün sonra denizden çıkarıldı. Çocuklarla ilgilendim, insanlarla ilgilendim, 9’uncu gün cenazesi kepçe ile çıkarıldığında gömleğinden tanıdım.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 27 = 37