Değirmendere’de en sevap etkinlik

Kocaeli Candostları Derneği bir iyilik yap ekibi tarafından organize edilen sokak hayvanları besleme etkinliği tüm kentte takdir topladı.

Değirmendere’de yapılan etkinliğe Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katılarak muhteşem bir organizasyonla sokak hayvanlarını hayvan severlere birlikte beslediler.

GÖLCÜK ÖRNEK KENT

Pandemi sürecinin ilk gününden buyana Gölcük kaymakamlığı Gölcük belediyesi ve hayvan sever dernekleriyle kurulan vefa destek ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu derneklerden en önemlisi olan Sibel Erden’in başkanı olduğu Kocaeli Candostlar Derneği Sokak hayvanlarına farkındalık yaratmak ve kamuoyuna hayvan sevgisini aşılamak amacıyla yaptığı etkinliğe Katılan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı

“İlk günden bu yana gönüllü arkadaşlarımızla birlikteyiz çalışma azmi gayretleri ve sokak hayvanlarına verdikleri değer takdire şayandır. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz ve inşallah Covid 19 illetinden hep birlikte kurallara uyarak kurtulacağız” diye kaydetti.

Sokak hayvanlarını besleme etkinliğinde daha sonra konuşan Gölcük belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer sokak hayvanlarının yaşam hakları barınma ve beslenme hakları için belediye olarak tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini kaydederek şu sözleri kullandı “Belediyemiz olarak üç farklı bölgede besleme istasyonu oluşturduk. Ve önümüzdeki süreçte kuracağımız rehabilitasyon merkeziyle birlikte hayvanlarımızın sağlık sorunlarında hassasiyetle gidereceğiz. Ayrıca gönüllülerimizin gayretleri ile Gölcük’te Sokak hayvanlarını sorun olmaktan çıkartıp sevgi kentine dönüştürmek için her zaman bizde kendileriyle birlikte olacağız ve desteğimiz kendilerine tamdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Sezer dernek üyeleri ve hayvan severlere teşekkür etti. Başkan Sezer ayrıca sadece hayvanları değil doğayı da korumak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek ilk etapta 5 Bin cam fidanını halkımızla birlikte dikerek kentimizi yemyeşil doğa ile de dost bir hale getireceklerinin müjdesini verdi

Gölcük Down sendromluları başkanı Belgin Abanoz ve üyelerinin de katıldığı etkinlikte bir açıklama yapan Kocaeli Can dostları Derneği başkanı Sibel Erdem ise, tamamen Allah rızası için sokak hayvanlarının sesi olmak için onlarında yaşam hakkına sahip çıkmak için var güçleriyle ekip olarak çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Erdem ayrıca Gölcük olarak bu dönem çok şanslı bir ilçe olduklarında vurgulayarak “Gölcük Kaymakamımız  Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer kendilerinde gönülden hayvan dostu insanlar her fırsatta bizimle birlikte sokakta hayvanlarımızın beslenmesinde birlikte olduk. Gölcük’ü hayvan severliligi konusunda örnek bir hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Etkinlikte daha sonra Değirmendere sahilinde sokak hayvanları beslendi. Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer sokaktaki Can dostları kendi elleriyle besleyerek farkındalık oluşturdular.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 6