DEĞİRMENDERE’DE 25 YILDIR BİTMEYEN SEMPOZYUM BU YILDA BAŞLADI

 

 

 

 

 

1993 yılından beri gelenekselleşerek Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde günümüze dek sürdürülen Uluslar arası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 25’incisi 28 Haziran 2018 -11 Temmuz 2018 tarihlerin arasında gerçekleştirilecek. Bugün bir basın toplantısı ile başlangıcı yapılırken, bu yıl sanatçıların ne gibi heykeller yapacağı merak ediliyor.

 

 

 

 

1993 yılından beri gelenekselleşerek Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 25’incisi 28 Haziran 2018 -11 Temmuz 2018 tarihlerin arasında gerçekleştirilecek. Sempozyum “Gölcük Vizyon 2023” kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapıldı.

 

3 TÜRK 3 YABANCI SANATÇI KATILDI

 

28 Haziran -11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumun tanıtım toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nevzat Atalay ve KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Arda Oskay katılım gösterdi. Toplantıya ayrıca sempozyumun proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Yarkın Biçer’in öncülüğünde ahşap heykel sanatçıları, Agnessa Ivanova Petrova, Vasılısa Chugunova, Behnam Akharbin, Eda Taşlı, Nilhan Sesalan ve Orçun Beslen de katılım gösterdi.

 

Uluslararası Değirmendere Ahşap Heykel Sempozyumu 11 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirilecek kapanış töreniyle sona erecek. Sempozyumun Gölcük kentine, Kocaeli Üniversitesine ve ahşap heykel sanatına değer katması bekleniyor.

 

Toplantıda ilk olarak sözü Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk aldı. Başkan Şentürk, “Değirmendere Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, sanatı salondan sokaklara taşıyarak kentin estetik algısını arttıran, insanların kentte yaşamaktan mutluluk duymasına katkı sağlayan bir sempozyumdur. Kentte yaşamaktan mutluluk duyan insanlarda kentlilik bilinci daha yüksek olur ki bu da refahı arttırır. Sempozyuma katkı veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 “SEMPOZYUM, ÇOK UZUN SOLUKLU BİR SÜREÇ”

 

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nevzat Atalay sempozyumun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “50 başvuru oldu. 6 sanatçı belirledik. Çeyrek asırlık bir sempozyumu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belirttiğimiz tarihlerde çalışmalarını gerçekleştirecekler. Sanatçılarımıza başarılı çalışmalar diliyorum. Sempozyumun sürdürülmesindeki katkılarından dolayı, rektörümüze, Gölcük Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SEMPOZYUMDA YER ALMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Arda Oskay, yaptığı konuşmada, Zühtü Müridoğlu’nun önemli bir sanatçı olduğunu ifade ederek sempozyumda yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Bayer sözlerinin devamında, “İşbirliğimizi sürdürmeliyiz. Gölcük Belediyesi’ne ve kent konseyine emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu uzun soluklu bir çalışmaydı aslında. Sanatçılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

“GEÇMİŞTEN GELEN BİR ETKİNLİK”

 

Oskay’ın ardından son sözü Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş aldı. Başkan Ellibeş, “Bizler Gölcük Belediyesi olarak etkinlikler anlamında ciddi bir irade ortaya koyduk. Tek taraflı bir irade olmaması arzusundayız. Biz yaptık demedik. Herkesin görüşünü aldık. Her zaman paydaş aradık. Bugünkü sempozyumun 25.sini yapıyoruz. Geçmişten gelen bir etkinlik ve Değirmendere Belediyesi’nin başladığı bir etkinlikten bahsediyoruz. Bütünleşmenin ardından başka bir irade ortaya koyduk. Bunu üniversitemiz ile yapmak istedik. Bu anlayış içerisinde sempozyumu Rektörümüzle konuştuk. Birliktelik içerisinde, Kent Konseyi ile birlikte bu çalışmayı yaptık. Bu vesile ile şu anki organizasyona geçmişten bugüne kadar katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Uzun soluklu bir projeden bahsediyoruz. Bunu devam ettirmek çok önemli. Geçmişten bugüne kadar sempozyuma katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Rektörümüze selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisi rektör seçildikten sonra kendisine yaptığımız ziyarette bu projeleri anlattıktan sonra büyük bir mutluluk duydu ve bizlere destek verdi. Verilen katkılarla birçok faaliyeti icra ediyoruz. Uluslararası nitelikte 4 etkinliğimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmaları aksatmadan devam ettirmek amacındayız. Tüm partnerlerimize teşekkür ediyoruz. Başvurularını yaparak bu yılki sempozyumda görev yapacak sanatçılarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah başarıyla tamamlayacağız ve 11 Temmuz’da finali gerçekleştireceğiz. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =