DAVUTOĞLU SAHAYA İNİYOR!

Ve Davutoğlu sahaya İniyor

Ahmet Davutoğlu ilk mesajlarını önümüzdeki hafta katılacağı 2 ayrı iftarda verecek. İftarlara kendisine destek veren isimlerle katılacak

Yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramazan ayında 10 ayrı iftar etkinliğine katılma kararı aldı. İlk iki iftarın 13-14 Mayıs tarihlerinde STK dernek ve vakıflar ile yapılacağı belirtildi. İftar yemeklerine katılacak isimlerin bir bölümü ise Davutoğlu’yla birlikte hareket eden isimlerden oluşacak.

Böylece şimdiye kadar kapalı toplantılarda bir araya gelen bu isimler, ilk kez açık bir toplantıda buluşacak. Davutoğlu’nun İstanbul dışında Ankara, İzmir, Konya, Malatya ve Elazığ gibi illerde de iftar programlarına katılması bekleniyor. Yeni partinin ise temmuz ayından önce kamuoyuna ilan edilmesi planlanıyor. Hala AKP üyesi olan Davutoğlu’nun YSK’nin İstanbul kararıyla ilgili eleştirileri dikkat çekmişti. Yine Davutoğlu, geçtiğimiz haftalarda köprüye çıkan ve üzerinde AKP tişörtü bulunan bir şahsı, intihardan vazgeçirmişti.

Davutoğlu’nun kuracağı dillendirilen partiyle ilgili Kocaeli’de de bu partiye dahil olacak pek çok isim konuşuluyor. Bu isimlerin başını ise AKP’li eski Bakan Nihat Ergün çekiyor. Ergün, partisini eleştiren pek çok konuşma yapsa da 31 Mart yerel seçimlerinde son günlerde sahaya çıkmış ve sadece İzmit’te Sibel Gönül’ün çalışmasına katılmıştı. Nihat Ergün, partisi ile arasını açan Derince Belediye eski Başkanı Ali Haydar Bulut gibi isimlerin yeni partide yer alacağı kulislerde konuşuluyor. Yeni partinin Kocaeli’de sürpriz isimleri bünyesine katacağı kulislerde dolaşıyor.

Bilindiği üzere Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran 2015’te tek başına iktidar olma şansını yitiren AKP’yi 1 Kasım 2015’te tekrar iktidara taşımış ancak sonrasında istifaya zorlanmış, yerine Binali Yıldırım, Başbakan yapılmıştı. Sonrasında Davutoğlu hakkında pek çok iddia ortaya atılmış, bunu düne kadar Davutoğlu’nu öven iktidar yanlısı medya ve kimi partililer yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Davutoğlu ile ilgili ortaya atılan iddialara ses çıkarmamıştı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − 16 =