CUMHURBAŞKANI İSTEDİĞİNDE İSTİFAMI VERİRİM

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ılımlı milletvekillerinden olan ve YSK’nin İstanbul kararına karşı eleştirileriyle gündeme gelen Mustafa Yeneroğlu, istifa ettiğine dair haberleri jet hızıyla yalanladı, Erdoğan’ın istemesi halinde istifasını verebileceğini kaydetti

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söylediğine dair bir iddiada bulundu ve pek çok ulusal gazete, “Yeneroğlu, partideki görevlerinden istifa etti” başlığını attı. Ancak Yeneroğlu, bugün saat 09.45 sıralarında bir tweet atarak bu iddiayı yalanladı. Yeneroğlu, Hande Fırat’a, Erdoğan’ın istifasını istemesi durumunda istifasını verebileceğini, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediği gibi bundan sonra da etmeyeceğini belirttiğini kaydetti, “Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU MANŞETİNE TEPKİ

Yeneroğlu, pek çok konuda partisi adına özeleştiri yapan ve zaman zamanda iktidar yanlısı yayın yapan gazetelerin doğru bulmadığı haberlerine tepki gösteren ılımlı bir siyasetçi. Güneş gazetesinin şehit haberleri sonrası Ekrem İmamoğlu için attığı “4 şehit, 6 yaralı, MUTLU MUSUN EKREM?” başlıklı manşetine Yeneroğlu’ndan eleştiri gelmiş, Yeneroğlu, “Bu manşeti atanları şiddetle kınıyor, aklı selime davet ediyorum. Ekrem İmamoğlu ile siyaseten ayrı noktalarda olsak bile, şehitlerimiz karşısında sevinebileceğini düşünecek kadar insafsız ve izansız değilim. Bu dil saldırılara kapı aralamaktadır. Gazetecilik değildir. Yapmayın, yazık!” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRIYI KINAMIŞTI

Yeneroğlu, bu manşetin atıldığı gün şehit cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da kınamıştı. YSK’nin İstanbul kararı ile de eleştirilerde bulunan Yeneroğlu, “Büyük hukukçu Ebu Hanife’nin ‘mihraptan ve minberden hukukun sesini kısarsanız, Hz. Allah da sizin nefesinizi, iflâhınızı kısar’ ikazı her okuduğumuzda sarsılmamızı sağlıyorsa hayırlı sahurlar dilerim…. Aksi takdirde tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir…” tweetini atmıştı. DEMİRAĞ’A SALDIRIYI

ALÇAKLIK OLARAK NİTELEMİŞTİ

Yeneroğlu, Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yönelik saldırıyla ilgili de “Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun dilerim. Umarım saldırganlar en kısa zamanda yakalanır. Eğer kendisini susturmaya yönelik bir saldırı ise hedef alınan basın özgürlüğü hepimizin ortak değeridir” şeklinde konuşmuştu.

ERDOĞAN; İSTEYEN GİDEBİLİR

Yeneroğlu’nun bu çıkışları sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan isim vermeden, “Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir” tepkisi gelmişti.

YENEROĞLU’NDAN İSTİFA YALANLAMASI VE HANDE FIRAT’A TEPKİ

Erdoğan’ın MKYK toplantısında sarf ettiği bu sözler sonrası Yeneroğlu’nun istifa ettiği gündeme geldi ancak Yeneroğlu, bu iddiayı yalanladı, Hande Fırat’a attığı mesajı yayımladı. Hande Fırat’a tepkisini dile getiren Yeneroğlu’nun saat 09.24’te attığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Hayırlı sabahlar Hande hanım, yazınızı arkadaşlar iletti. Şaşırdım doğrusu. En azından alıntı kısmını teyit ettirseydiniz lütfen. Hem cümle düşük çıkmış hem de ‘istifa ettim’ diye belirtmişsiniz. Oysa sizinle off the record konuştuğumuzu, ayrıca Sn Cumhurbaşkanımızla ilgili kendisine saygıda hiçbir zaman kusur etmediğimi, bundan sonra da etmeyeceğimi, görüşlerimi bildiğini, istediği zaman istifamı kendisine arz edebileceğimi, bunu da sözkonusu iki arkadaşa bildirdiğimi belirtmiştim. Sormadan bu şekilde yayımlamanızı doğru bulmadım ve sizin adınıza üzüldüm doğrusu. Teyit ettirseydiniz ben size belirttiğim gibi ifade ederdim, yanlış cümleler de metinde olmazdı. Doğru bulmadım bu tarzı. İyi günler dilerim.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =