CHP’Lİ VEKİLDEN GÖLCÜK DOWN KAFE’DE MÜJDELİ HABER

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan Gölcük’e gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretleri arasında Gölcük’ün önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan +1 Farkla Down Kafe’de vardı. Burada müjdeli bir haber verdi ve down sendromlu çocukların sorun ve sıkıntılarının gündeme getirileceği bir komisyonun TBMM’de kurulduğunu söyledi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan Gölcük’e gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretleri arasında Gölcük’ün önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan +1 Farkla Down Kafe’de vardı.Ziyarete İlçe Başkanı İsmet İşeri, parti yöneticileri ile kadın kolları üyeleri de katıldı. Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz, dernek yöneticileri  ve Down Sendromlu Çocuklarla bir araya gelen Kaplan neşeli dakikalar geçirdi. Çocuklarla birlikte pasta kesip, onlarla sohbet etti.

“TBMM’DE DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İÇİN KOMİSYON KURULUYOR”

Kaplan ayrıca müjdeli bir haber de verdi. Yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi’nde down sendromlu çocukların sorunları ve sıkıntılarıyla ilgili tüm partilerin içinde olduğu bir komisyon kurduk. CHP Milletvekili Didem Engin ile benim yaptığım çalışmalarda diğer partileri de ikna ederek, komisyonu oluşturmayı başardık. Bu duruma çok sevindik. Tabi bu bir başlangıç. Bu çocukların gerçek sorunlarının çözümü için bir başlangıç. Şimdi komisyon çalışmalarına yakında başlayacak. Konuşma yaptığım için komisyonun bir üyesi de ben olacağım. Bu anlamda Kocaeli adına da önemli bir şey olacak. Sizlerle daha seri ve etkin bir çalışma yapabileceğiz” dedi.

“BİR YASA TEKLİFİ ÇIKMASINI ARZU EDİYORUM”

Açıklamalarına devam eden Kaplan, “Bu noktada sizi önümüzdeki günlerde Ankara’da ağırlayacağız. Komisyon üyelerimizle tanıştıracağız. Sonuçta sorunları yaşayan bilir. Bizi yönlendirmeniz ve de sorunlarınızın çözümü noktasında sizlerin de önerileri ve görüşlerini dinleyeceğiz. İletişimimiz artık daha kollektif ve etkin bir biçimde gerçekleşecek. Çalışmalarımızdan sizi de etkin bir biçimde haberdar edeceğiz. Çocuklarımızla da daha çok bir arada olmak mümkün olacak. Tabi dileğimiz komisyon kurduk, bazı sorunları gündeme getirdik, bittiyle kalsın istemiyoruz. Bundan bir yasa teklifi de çıksın istiyoruz. Çocuklarınızın hayatına katkı sunmak istiyoruz. İnşallah iyi şeyler olur” diyerek sözlerini noktaladı. Açıklamaların sonrasında çocuklarla birlikte pasta kesen Kaplan, bol bol fotoğrafların çekilmesi sonrasında ziyaret son buldu. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

Print

Untitled-2
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 80 = 86