CHP’DEN EYT AÇIKLAMASI ‘HAKLARI GASP EDİLMİŞ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yeni bir açıklama geldi ve vatandaşların haklarını talep ettiğini ifade etti. Ağbaba açıklamasında; “Aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar, hakları gasp edilmiş” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatil olmuştu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu çözüme kavuşturulamamıştı.

Zaman, zaman Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Son olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba vatandaşların haklarına vurgu yaparak; “kamunun tamamı çift dikiş alıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyarette bulundu ve çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın açıklamalarından satır başları;

“Herkes biliyor ki gariban EYT’lilerin çift dikiş falan istediği yok. Aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar.

Hakları gasp edilmiş, aç kalmamak için hiç değilse emekli olup karınlarını doyurmak istiyorlar. EYT’lilerin başka bir beklentisi de yok.

Bir tarafta yoksullukla boğuşan, aç kalmamak için emekli olmaya çalışan EYT’liler, diğer tarafta kamunun tamamı çift dikiş alıyor.”

 

‘AKP OYLARIYLA REDDEDİLDİ’

Kanun Teklifi 178 adet, Yazılı soru önergesi 1703 adet… Meclis Araştırma Önergesi 128 adet verdim. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen, 1999 yılında çıkarılıp geriye doğru işletilen ve 2008 yılında yaşın 58’den 65’e taşınması ile mezarda emekliliğe dönüşen uygulamanın değiştirilmesi için verdiğim kanun teklifi AKP oyları ile ret oldu. Görüşülmeyi bekleyen emekli intibak düzenlemesi, emekli gıda ve yakacak yardımı, emekli bayram ikramiyesi artırılması, asgari ücret düzenlenmesi, KHK ile çıkarılıp mağdur olan tüm taşeronların kadroya alınması kanun teklifini geçici mevsimlik ve Toplum Yararı Projesinde çalışanların kadroya alınması, SGK öncesi kadın doğum borçlanması, Bağ-Kur kayıt olmadan odaya kayıt olan esnafın oda kaydı prim ödenerek esas alınması, çırak ve stajerler çalışma başladığı an yaşlılık sigorta sayılması, üniversiteli işçiler, sözleşmeli öğretmenler, KYK borçlu mezun üniversiteli iş buluncaya kadar borç ödenmesi, ek 3600 gösterge tüm memurlara çıkarılması, çalışma yaşamında fazla çalışmadan güvencesiz çalışmaya var olan tüm sorunlarla vergi konusu dahil farklı alanlarla ilgili kanun teklifleri verdim

 

‘İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDA’

Çünkü işini yitirince özel sektör yaşlı diye iş vermiyor, iktidar genç diye emekli etmiyor, olan EYT’lilere oluyor. Bu sorun mutlaka çözüme erdirilmeli. Siyasi iktidar bu konuda çözüm üretmek zorunda. Biz EYT için desteğe varız.

EYT konusunda özellikle seçim sonrası iktidar kanadından neredeyse hiç ses çıkmıyor. Bir milletvekili olarak Ankara kulislerine yakın bir isimsiniz. Acaba iktidar ne düşünüyor bu konuda, bir hazırlık var mı?

‘ENİNDE SONUNDA ÇÖZÜLECEK’

İktidar ne düşünüyor bilmiyorum ama düşünmeleri gerekir. EYT yalnız bir seçmen değil, hakkı elinden alınan yurttaş… Bu kadar büyük boyutlu toplumsal sorunu hiçbir iktidar ‘Ben görmüyorum’ diyemez. Eninde sonunda bir çözüm getirilmesi gereklidir.

Doğrulanmayan haberler olmakla birlikte iktidarın EYT için çeşitli formüller geliştirdiği, özellikle Finlandiya modeli diye adlandırılan bir formül üzerinde durulduğu konuşuluyor. Bu konuda görüşünüz nedir?

‘SORUNUN KONUŞULMASI BİLE BAŞLANGIÇ’

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “#EytyeterDiyor. Çare tükenmez.#EYT yok sayanlar siyaseten yok olur.Toplumsal sorunlara gözünü kapatanlar gözünü açtığında koltuğundan olduğunu görür.Yanlışı düzeltmek, hakkı olana hakkını vermek siyasi iktidarların sorumluluğudur.Görmezden gelmek mağduriyetleri derinleştirir.” açıklaması yaptı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT’lilerin mağduriyetiyle ilgili açıklama yaptı.

CHP’li Gürer, şunları ifade etti:

“#EytyeterDiyor.

Çare tükenmez.#EYT yok sayanlar siyaseten yok olur.

Toplumsal sorunlara gözünü kapatanlar gözünü açtığında koltuğundan olduğunu görür.

Yanlışı düzeltmek, hakkı olana hakkını vermek siyasi iktidarların sorumluluğudur.

Görmezden gelmek mağduriyetleri derinleştiri

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =