FESTİVAL ADINDA FINDIK YARIŞMASI VAR, PEKİ KONSER OLACAK MI?

 

 

 

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi, Değirmendere Fındık Sanat Kültür Festivali kapsamında fındık üreticileri desteklemek üzere 33.kez yarışma düzenledi. 20 fındık üreticisi bu yarışmaya katılırken, tamam yarışma var, peki festival olacak mı sorusunu gündeme getirdi. Çünkü festival ile ilgili bu yarışma dışında bir konser etkinliği gündem de yok, vatandaşlar konser ve eğlence olacak mı bunu merak ediyor.  

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi Değirmendere Fındık Sanat Kültür Festivali kapsamında her yıl düzenlemiş olduğu Fındık üreticileri teşvik yarışmasının 33. sünü yaptı.  4 jüriden oluşan heyet tarafından 20 fındık üreticisi arasından ilk 3 kişi puanlama usulüne göre belirlendi. Bu kapsamda derece girerek birinci olan fındık üreticisi Niyazi Bayram, ikinci olan Şevket Çar, üçüncü olan Sıla Çar yapılacak törenle ödüllerini alacak.

 

KONSER OLACAK MI?

 

Değirmendere Fındık Sanat Kültür Festivali kapsamında en iyi fındık üreticisini seçme yarışması 33.kez gerçekleştirildi. Tamam yarışma var, peki festival olacak mı sorusu ise şuan için vatandaşın gündeminde. Çünkü festival ile ilgili bu yarışma dışında, bir konser etkinliği gündem de yok, vatandaşlar da bunu merak ediyor. Geçtiğimiz yıllarda ünlü sanatçıların geldiği Değirmendere’de büyük bir coşku yaşanır, tüm Kocaeli’den vatandaşlar Değirmendere’ye akın ederdi.  Geçtiğimiz yıl da konser yapılmazken, vatandaşlar bu yıl gerçekleştirilmesini istiyor.

 

FARKLI BİR FINDIK

 

Değirmendere Fındığı, Karadeniz fındığından şekil ve lezzet itibariyle farklı olması da floranın zenginliğinin açık bir göstergesidir. Değirmendere fındığı bilinen fındığa oranla daha uzun incedir. İnce bir dış kabuğu ve zarı vardır. Bu da lezzetini mersin escort siteleri farklılaştıran sebeplerden biridir. Hem ülkemiz florasının zenginliğinin göstergesi olan, hem de kendisine has olma özelliği gösteren Değirmendere fındığının yetiştirilmesini teşvik etmek bir gerekliliktir.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 9 = 16