CHP ve ADD 8 Mart’ı beraber kutladı

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Kadın Kolları, bugün Anıtpark’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ortak bir açıklama yaptı.

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Kadın Kolları, bugün Anıtpark’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ortak bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “Olumsuzluklara karşı birlik oluyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün Anıtpark’ta ortak bir açıklama yaptı. Programa CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi, ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş ve yönetimi, ADD Gölcük Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çelik ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katılım gösterdi. Programda ilk olarak sırası ile CHP ve ADD çelenkleri, Atatürk Anıtı önüne konuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu.

Emekçi Kadınlar günü kutlandı

Gerçekleştirilen programda bir açıklama yapan CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “Pek çok ülkede kutlanan bugün için ortak amaç ve ilkeler ortaya konmuş olsa da kesin bir tarih belirlenmemişti. Her yıl ilkbahar aylarında farklı tarihlerde kutlanan Kadınlar Günü’nün 8 Mart’ta kutlanması kararı ise 1921’de Moskova’da yapılan 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda alındı. Bu kararla 8 Mart 1857’de yaşamını yitiren 129 kadın işçinin ve 8 Mart 1917’de Şubat devriminin fitilini ateşleyen grevleri başlatan ‘Ekmek ve Barış’ sloganıyla sokaklara dökülen Petrogradlı dokuma işçisi kadınların anısına 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı” dedi.

Tecavüze ve ayrımcılığa karşı birlik oluyoruz

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmiş, her sene 8 Mart günü kadın problemlerine yönelik bir gün olarak ayrılmıştır. Türkiye’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda da yaygın olarak kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. Bugün farklı ülkelerden, farklı dillerden, dinlerden ve kültürlerden olan biz dünya kadınları, farklılıklarımıza bakmaksızın hepimizin çok iyi bildiği şiddete, sömürüye, tecavüze ve ayrımcılığa karşı birlik oluyoruz. 8 Mart’ın kazanılmasının arkasındaki direniş tarihini aklımızdan çıkarmadan kadınların kazanımlarını gündeme getiriyor, yeni yol haritalarımızı belirliyoruz” dedi.

Tüm kadınlar adına sesleniyoruz

Başkan İşeri, “Çalışma hayatından başka gündelik yaşamımızda her geçen gün dozu daha da artan kadına yönelik ayrımcı ve gerici söylemin tehdidi altındayız. Tüm bu alanlarda yapılması gereken çok iş var. Bu konu maddi durumumuz, mesleğimiz, eğitim durumumuz, siyasi görüşümüz ne olursa olsun hepimizi birleştiren bir konudur. Bu nedenle tüm kadınlar adına sesleniyoruz: Bu günler bizim eserimiz, geleceği kurmaktan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, direnen, yılmayan, bilime ve aydınlığa koşan kadınlar vardır. Biz özgürlükten, barıştan, haktan yana kadınlar olarak kahraman Nene Hatunların, Fatma Seherlerin, ülkemizin aydınlık yüz çağdaş yaşamın parlayan ışığı Türkan Saylan’ın izindeyiz” dedi.

Leyla Atakan’ın izindeyiz

Sözlerini sürdüren Başkan İşeri, “Türkiye’de ilk kadın il başkanı, ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın izindeyiz. Ülkemiz kadınına değer vermeyi bir varoluş meselesi gören insan topluluğu, kadın ve erkek denilen iki insandan oluşmaktadır. Kabil midir ki bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekili ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? ‘Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa, zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?’ diyerek bize muasır medeniyeti işaret eden Ata’mızın izindeyiz. Bu kararlılıkla belki 100 yıl sonra aynı güçle meydanlarda olacak kadınlara daha iyi bir dünya bırakmak umuduyla bugün meydanlarda mitingler yapan paneller düzenleyen, seminerler yapan, yürüyüşlerle seslerini duyurmaya çalışan tüm kadınların ortaya koymuş olduğu emeğin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugünlerde acıyla yoğrulan, sabırla bilenen şehit analarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

76 − 75 =