Çakıroğlu’nun ALPASLAN TÜRKEŞ MÜCADELESİ

Turgut Sayın Caddesi’nin isminin Alparslan Türkeş Caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili yapılan spekülasyonlar konuyu belediye meclis toplantısına taşıdı. Meclis toplantısında söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Kürşat Çakıroğlu, “Cumhur ittifakından doğan hakkımızı demokratik yollardan alacağız” dedi.

ELLİBEŞ, SÖZ VERDİ

Peki Nedir bu olay diye soracak olursanız nice örnek gösterilebilir fakat bu gün Milliyetçi Hareket Partisi’nin talebi olan bir cadde değişikliğinin nasıl saptırıldığını açıklayacağım. Hepinizin malumu olduğu gibi Turgut Sayın Caddesinin isminin Cennet mekan Kurucu Liderimiz Alpaslan Türkeş adı ile değiştirilmesi talebinde bulunmuştuk. Bu talep geçtiğimiz yıl 16 Şubat tarihinde partimizin yaptığı Meclis üyesi tanıtım programında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ellibeşten istenmiştir. Partimizin üyeleri olan ama burada isimlerini vermeye gerek görmediğim birkaç kişinin spontane bir şekilde gelişen bir durum neticesinde böyle bir talebi olmuştur. Bu talebe sessiz kalamayan dönemi Başkanı sayın Ellibeş yüzlerce kişi önünde konu ile ilgileneceğini, ilk meclisde gündeme getireceğini ve değişiklik yapacağına dair sözünü vermiştir.

O ZAMAN İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİLDİ

Bahsi geçen olay geliştiğinde daha ortada bir ittifak da söz konusu değildi. Özellikle ve tekraren vurgulamak istiyorum ‘’ herhangibir ittifak söz konusu değildi.’’ Konuyu daha da derinlemesine anlamanız için dileyene o dönemin haberini gönderebilirim. İsim değişikliği yaklaşık 1 ay önce Büyükşehir Belediyesi Basın birimi tarafından basınla paylaşılmış ve o günden beri sanki planlanmışçasına sistematik bir şekilde şahsım ve Meclis üyesi abim Şavaş Toprak hedef gösterilmiştir. Gerçekleşmiş bu olayın iç yüzünü defaatle anlatmamıza rağmen bazı kesimler bu işi sulandırmış ve hedef saptırmaya devam etmiştir. En üzücü tarafı ise Gölcükte bulunan bir STK başkanının yüzümüze karşı tebrikte bulunduktan sonra bazı siyasileri arayıp isme karşı çıkmaları yönünde kışkırtma da bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

 HATIRLATMA YAPTI

Ayrıca aynı şahısın ve taraftarlarının isim değişikliği olur ise esnafın ruhsatdan dolayı maddi yüke gireceğini dile getirmişlerdir. Cumhur İttifakı’nın Ülkücü üyeleri olarak buradan o esnaflara böyle bir maddi külfetten kurtulmaları yönünde gayretle çalışacağımızın ve onların huzurunu bozacak herhangi bir eylemde bulunmayacağımız üzerine söz veriyorum. Ayrıca Gölcük’ün sorunlarını her zaman takip ettiğimizin ve gördüğümüzün sorunları rapor halinde Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e verdiğimizi buradan beyan etmek istiyorum. Dileyen olur ise bu raporu seve seve paylaşabilirim. Sözlerime son vermeden önce Genel Başkanımız Bilge Lider Devlet Bahçelinin bir grup toplantısında dile getirmiş olduğu gibi ‘’ Cumhur İttifakından doğan haklarımızı demokratik yollardan alacağız’’ sözünü hatırlatmak istiyorum. Teşekkür ederim, Saygılarımla” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 2 =