ÇAKIROĞLU’DAN ERBAŞ VE AYGÜN’E İSTİFA ÇAĞRISI

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ve geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan İbrahim İnanç Çakıroğlu düzenledikleri basın toplantısı ile CHP Tekirdağ Milletvekili Özcan Aygün’ü sert bir dille eleştirdi ve hem Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hem de CHP’li Özcan Aygün’ün istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ve geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan, İbrahim İnanç Çakıroğlu bir basın toplantı düzenledi. Basın açıklamasını yapan Çakıroğlu şunları dile getirdi: “Sayın İlçe Başkanım, İlçe yöneticilerim ve Kıymetli Basın mensupları  geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı’nın, Atatürk Düşmanlığı ile nam salmış Kadir Mısıroğlu ziyaretini eleştirmek için basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Özcan Aygün, bir deli ve meczubu baz alarak Trabzonlulan Pontus diye nitelendirme gafletine düşmüştür. Yapılan bu bariz hata CHP milletvekili Aygün’ün, Türk Tarihi, Trabzon Tarihi ve Trabzon halkının Türklüğe, Atatürk’e olan sevdasından bihaber olduğunu gözler önüne sermiş ve biz Trabzonluları derinden üzmüştür. Bu üzüntü ile bir takım tarihi gerçeklikleri açıklama gereği duymuş bulunmaktayız” dedi.

TRABZON’NUN TÜRKLER İÇİN TARİHİ ANLATTI

Açıklamasına devam eden Çakıroğlu, “Saka ve İskit Türkleri Milattan Önce 8. YY’da Karadeniz kıyılarına yerleşmiş bir Türk kavmidir. Daha ortada Pontus Devleti yokken bu coğrafyaya yerleşen İskitlerin varlığından bir milletvekilinin haberdar olmaması bilgi noksanlığı taşıdığının göstergesidir. Akabinde bölge de zaman zaman egemenliğin Rum, Gürcü hanedanlıklarınm eline geçmesi, Selçukluların, Danişmentlilerin ya da Mengücekli beyliklerinin bölgeye devamlı yaptığı akınların varlığını görmezden gelmeye bahane değildir. Tarih boyunca önemli bir konumda olan Trabzon kenti şehzadelerin yetiştiği önemli bir şehirdir. Trabzon Fatih Sultan’ın 1461’de fethettiği (Pontus devletinden askeri kademelerinde önemli mevkilerde olan Hristiyan Kıpçak Türkleri’de daha sonra Osmanlı saflarına geçmiştir.), Yavuz Sultan Selim Han’ın Şehzade olarak yönettiği, batıyı titreten Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu şehirdir. Trabzon 1912 Balkan Harbi neticesinde Çatalca’ya kadar gelmiş Rus ve Bulgar askerlerine karşı Mehmet Ali bey ve dönemin Tabakhane camisi İmamı Arap Hafız ile 500’den fazla Trabzonlu gencin örgütlenip Çatalcadaki saldırıya karşı koymak için gidip sadece 3 kişinin dönebildiği 87. Alay’ın filizlendiği kenttir. Trabzon 1. Dünya savaşı devam ederken Of’a kadar gelmiş Rus askerini bölge halkının oluşturduğu milis gücü ile 22 gün geçirmeyen ve o dönem Anadolu’da itilaf devletlerine karşı ilk milli direnişin gösterildiği yerdir. Trabzon 19 Mayıs 1919’da Samsuna ayak basan Milli Mücadele kahramanımız ‘ Atatürk’ün “İlk defa Samsun’a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti verenlerin ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım” sözlerine mazhar olan vatan evlatlarının şehridir. Trabzon daha 15 yaşında gözünü kırpmadan can veren Eren Bülbüldür” şeklinde konuştu.

“ÖZCAN AYGÜN’ÜN ÖZRÜ YETERSİZ İSTİFA ETMELİ”

Çakıroğlu ayrıca, “Atatürk’ün partisinden vekil olmuş birinin bu bilgilere sahip olmadan, Trabzon Öğrenci Yurdundan, yurt parası ile ticaret yaptığı için ihraç edilen ilk ve son kişi olan Kadir Mısıroğlu adındaki “Yunan galibiyetini Türklüğe tercih eden, Atatürk’e hakaret etmekten geri kalmayan, Milli yazarımız Mehmet Akif’e pezevenk diyen bir deliyi muhatap alıp hakaret etmesi, özür ile kapatılabilecek bir durum değildir. Özcan Aygün’e buradan sesleniyorum, 87. Alayı anlatan, Doğu Karadeniz tarihi ile ilgili bilgi veren kaynaklara sahibim. Kendisine bu kaynakları gönderebileceğimi beyan etmek isterim. Belki bu kaynaklardan öğreneceği bilgiler ile özrünün yetersiz kalacağı ve istifa etmesi gerekliliğini görür” ifadelerini dile getirdi.

“ERBAŞ’IN İSTİFA ETMESİ EN DOĞRU TERCİHTİR”

Çakıroğlu son olarakta, “Sözlerime son verirken gündemde sıcaklığını koruyan Diyanet İşleri Başkanının ziyareti ile ilgili bir şeyler söylemek isterim.Bu ziyaretin planlı bir şekilde toplumu kutuplaştırmak adına yapıldığı ortadadır. 10 Kasım’da basında yer bulsun diye 9 Kasımda yapılan ziyaretin neresi insanidir. Eğer bu ziyaret insani ise Ali Erbaş üstündeki devletin malı olan cübbeyle mi insaniyet göstermek istemiştir. Ali Erbaş oraya şahsı adına değil Diyanet İşleri Başkanı olarak gitmiştir. Cübbesini çıkardığında hiçbir kişiliği olmayan, kişiliğini makamdan alan Ali Erbaş mademki insani ziyaret yapmayı seviyordu da neden bir tane şehit yakını ya da gazi ziyareti yerine ülke kurucusuna, milli değerlere sövmekten zevk alan bir deliyi ziyaret etmiştir. Bunun açıklamasını yapmadan istifa etmesi en doğru tercihtir” dedi. Haber: Serkan SIDAL

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

73 − 70 =