BÜYÜK FARKINDALIK, CAMİYE ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILDI

Uzun zamandır engellilerin ve yaşlı vatandaşların talep ettiği engelli asansörü artık Gölcük Tevfik Hoca Camisine yapıldı. Engelli Asansörü Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat’ın girişimleriyle ve Gölcük Camilerini, Kur’an Kurslarını Koruma İlim ve Hizmet Vakfı tarafından yapıldı.

İlçemizin en güzel camilerinden birisi olan Tevfik Hoca Camii artık önemli bir özelliği daha bünyesinde barındırıyor. Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat’ın bir yıldır yaptığı girişimleriyle ve Gölcük Camilerini, Kur’an Kurslarını Koruma İlim ve Hizmet Vakfı tarafından Tevfik Hoca Camisine Engelli Platformu yapıldı. Yapılan Engelli Asansörü ile engelli vatandaşların ve yaşlı vatandaşların camiye gelmesi sağlanacak.

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘Yaklaşık bir yıldır yaptığımız girişimlerle Gölcük Tevfik Hoca Camisine engelli platformu yapıldı. Bunun da finansmanını Gölcük Camilerini, Kur’an Kurslarını Koruma İlim ve Hizmet Vakfı karşıladı. Engelli Platformunun yapılması gerçekten çok önemliydi. Bunun olması başta biz engelliler olmak üzere yaşlı vatandaşlarımızı da memnun etmiştir. Bende Gölcük’te hayata geçirilen sabah namazı programlarına artık bu asansör sayesinde gelebileceğim’ dedi.

Gölcük Camilerini, Kur’an Kurslarını Koruma İlim ve Hizmet Vakfı Hüseyin Gürdal ve Yönetimi Gölcük Tevfik Hoca Camisine engelli asansörünü kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Cami cemaatinden oldukça yoğun bir talep geldiğini ve bu konuda kayıtsız kalamadıklarını ifade eden Gürdal, “Tevfik Hoca Camii’ne kazandırdığımız engelli asansörünün tüm camilerimizde hayata geçirilmesini umut ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 + = 34