2 Emekli Amiral Gölcük’te gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin hazırladığı bildiriyle ilgili 10 şüphelinin gözaltına alındığını, 4 şüphelinin de ifadeye çağrıldığını duyurdu. 2 Emekli Amiraller Ali Sadi Ünsal ve Turgay Erdağ ise Gölcük’te yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Yazılı açıklamada, 4 Nisan 2021 tarihinde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında 104 emekli amiral tarafından yayımlandığı belirtilen ‘Montrö bildirisi’ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yer alan ‘Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin hazırlanan bildiri soruşturmasında yeni bilgiler ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan incelemede ilk etapta bildiride imzası bulunan 104 emekli amiralden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat’ın bildiri organizasyonunda yer aldığı tespit edildi.

Bunun üzerine 10 emekli amiral hakkında gözaltı kararı verildi, yaşları 70’in üzerinde olan 4 emekli amiral ise ifadeye çağrıldı. 10 kişiden 2’si Ankara’da, 6’sı İstanbul’da, 2’si de Gölcük’te gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifade işlemleri Ankara’da yürütülecek. HABER: Soner GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2