“BM’NİN İLAN ETTİĞİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAMIYOR, PROTESTO EDİYORUM”

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz gün Tirvana Kafe’de bir araya gelen MHP’li kadınlar hem birlik beraberlik görüntüsü verirken, hem de yeni dönemde yapacakları çalışmaları görüşme imkanı buldular. Kadın Kolu Başkanı Gülay Ozantürk yaptığı açıklamada ilginç bir çıkış yaparak, “Sınırımızda yüz binlerce kadının ölümüne, milyonlarca kadının çaresizce göç etmesine sessiz kalan Birleşmiş Milletlerin ilan ettiği Dünya Kadınlar Gününü kutlamıyor, protesto ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Çalışmalarına her alanda hız veren Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı, kadın kolları ile de oldukça etkin siyasi çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Tirvana Kafe’de bir araya gelen MHP’li kadınlar hem birlik beraberlik görüntüsü verirken, hem de yeni dönemde yapacakları çalışmaları görüşme imkanı buldular. Gülay Ozantürk başkanlığındaki MHP kadın kolları dim dik ayakta ve her zamankinden daha fazla güçlü olduklarını dosta düşmana gösterdiler. 8 Mart buluşmasında kadınları İlçe Başkanı Bilal Çakır’da yalnız bırakmadı ve MHP’nin gücü her zaman kadınlardan aldığını dile getirerek, iktidara giden yolda çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

 

“CEZALAR ARTMALI, İNDİRİM OLMAMALI”

Kadın Kolları Başkanı Ozantürk ise yaptığı açıklamada, “8 Mart 1857’de yaşanan olaylar neticesinde, ABD’de dokuma işçilerinin greve gitmesi ve sonrasında polis müdahalesiyle birlikte çoğunluğu kadın olan 129 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 1977 yılında ise birleşmiş milletler 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü kutlanmasına karar verdi. Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin zirveye ulaştığı bugünlerde sorunun çözümüne ilişkin adımların atılması son derece önemlidir. Bu adımların en önemlisi uygulanan cezaların caydırıcı olmasıdır. Ceza suçu önleyecek şekilde düzenlenmeli ve ceza indirimi gibi toplumda infiale sebebiyet  veren durumların üzerinde durulmalıdır. Toplumda bilinç düzeyini arttırıcı çalışmalar yapılmalı, eğitimi ile insanların konuya olan bakış açıları düzeltilmelidir” dedi.

 

“BUGÜNÜ KUTLAMIYOR PROTESTO EDİYORUM”

Açıklamasına devam eden Ozantürk, “MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli Salı günü grup toplantısında kadına yönelik şiddeti kınayarak gerekirse hadım, gerekirse idam edilmeli diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir. Ayrıca kadının sosyal hayatta, iş hayatında siyasette karşılaştığı sıkıntılar ise yukarı da anlattığımız konuların gölgesinde kalmaktadır. 1857 yılının üzerinden 161 yıl geçti ve biz kadınlar gününün de kadının yaşam hakkını savunuyoruz. Kadınları yaşatmayı başarabilirsek, sonrasında diğer konuları da tartışabiliriz. Cenneti annelerin ayaklarının altında gören bir dinin mensubu olarak bu millete, bu ayıp yeter.  Bunlarla birlikte sınırımızda yüz binlerce kadının ölümüne, milyonlarca kadının çaresizce göç etmesine sessiz kalan birleşmiş milletlerin ilan ettiği Dünya Kadınlar Gününü kutlamıyor, protesto ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Print
Untitled-2

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 1 =