‘Biz kadınlar bu memleketi, tarikatlara, cemaatlere bırakmayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi,  parti binasında toplantı yaparak gündemi değerlendirdi.

‘Ülkemizin bugün her zamankinden daha fazla CHP’ye ihtiyacı vardır’

Başkan İşeri, toplantıda ilk olarak  “Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıldır Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir. Partimiz, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi için mücadele etmiştir ve mücadele etmeye de devam edecektir. Toplumsal barış, eşitlik, hak, hukuk ve adalet için kadınlarımızın, çocuklarımızın ve ülkemizin bugün her zamankinden daha fazla CHP’ye ihtiyacı vardır. Partimizin 96. Kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyor başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” dedi.

‘İzmir kurtuluşumuzun simgesidir’

Açıklamalarını sürdüren İşeri, “Laikliğin yıkılmayan  son kalesisinin simgesi olan güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.Yılı kutlu olsun. Birileri  Gavur İzmir dese de biz İzmir’e güzel İzmir diyerek tanımlamaya devam edeceğiz. İzmir kurtuluşumuzun simgesidir’’ şeklinde konuştu.

‘Biz kadınlar bu memleketi, tarikatlara, cemaatlere bırakmayacağız’

İşeri, “Eğitim sistemi adeta yazboz tahtasına dönüştürüldü. Her alanda olduğu gibi eğitimde de liyakatsizlik nedeniyle; ülkemiz bilimde, teknolojide, ekonomide, sanatta, kültürde geri bırakıldı. En değerli varlığımız olan çocuklarımız, yozlaşmış eğitim sisteminin birer kurbanı haline dönüştürüldü. Yoksul ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim hakkı ellerinden alındı, tarikat, cemaat yurtlarına ve okullarına mahkum bırakıldı. Aladağ’ın, Aladağlı anaların, babaların acısı hale taze. Aladağ’da tarikat yurdunda çıkan yangında 11 yoksul emekçi çocuğu can verdi. Ama ‘kader, fıtrat’ diyenler hesap vermedi. Aladağ’da yaşanan katliamın hesabını soracağız. Çöken Kuran kursunda gençlerimiz yaşamını yitirdi. Tarikat yurtlarında çocuklar cinsel istimara uğradı.Yoksul ailelerin çocuklarının tarikat, cemaat yurtlarına mahkum edilmesi kader değil. ‘Kader’ diyenlerden hesap soracağız. Yoksula, ölümü, tacizi, tecavüzü reva görenlerden, ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerden hesap soracağız. Biz kadınlar, bu memleketi, tarikatlara, cemaatlere bırakmayacağız. Demokrasinin olduğu yerde çağdaş, bilimsel eğitim olur. Çağdaş, nitelikli ve parasız eğitim herkes için anayasal bir haktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitimi tüm bileşenleri kapsayarak yeniden tasarlayacağız. Öğretmenleri, sendikaları, öğrencileri, velileri ve aile birliklerini katılımcı ve demokratik bir eğitim modelinde bir araya getireceğiz. Yoksul emekçi çocuklarının da parasız, nitelikli, eşit eğitim hakkı için mücadelemiz sürecek” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

38 − 33 =