Bir cinayet suçlaması daha!

Geçtiğimiz yıl, karısına taciz ettiği iddiası ile akrabasını öldüren Şehmuz Acar, şimdi de işlediği birbaşka cinayet iddiası ile yargılanıyor.

Akrabası Yusuf Acar’ı tabanca ile ateş ederek öldürdükten sonra cesedini ormanlık alana gömen akrabası Şehmuz Acar, geçtiğimiz aylarda yargılandığı davada müebbet hapis cezası almıştı. Acar bu kez de işlediği bir başka cinayet iddiası ile yargılanıyor.

Şehmuz Acar yıllar önce çobanlığını yapan Burhan Çelikdere’yi öldürdüğü iddiasıyla Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Acar savcılıkta verdiği ifadede Burhan Çelikdere’yi öldürdüğünü kabul etmesi üzerine savcılık ve ekipler öldürüp gömdüğü yere gitmiş ancak buradan Çelikdere’ye ait bir bulguya rastlanılmamıştı.

Şehmuz Acar bugün mahkemede verdiği ifade de, suçlamaları kabul etmezken, “23 Eylül tarihinde mahkemenize bir dilekçe gönderdim. Doğrular o dilekçede yer alıyor. İlk söylediğimde farklı olmasının sebebi ise süreçte yer alan düşünme payıdır. Doğruların yer aldığı dilekçeyi size gönderdim” dedi.

“BANA DEFALARCA DARP UYGULADILAR”

Duruşmada dinlenen sanıklardan M.Z., “Ben karıncaya zarar vermedim. Tasarlayarak öldürme suçundan yargılanıyorum. Şüphe üzerine içerideyim. Cinayet büro ekibi ile dosyam var o yüzden tüm faili meçhul cinayetleri üzerime yıkıyorlar. Bursa’da çalışan bu ekip F.K.’nın yönettiği bir ekip ve ben zamanında bunlardan bir sahte kimlik aldım. Bu cinayet büro ekibi sahte kimlikte yapıyor. Bunlardan sahte kimlik aldım ve sonra itiraf ettiğim için bana defalarca darp uyguladılar. Ş.A. bana yazdığı mektupta bu adam zaten ölmedi, bana verdim yurtdışına gitti dedi. B.Ç. öldüğü tarihte onun yanında değildim” diye konuştu.

“VALLAHİ DE ÖLDÜRDÜ”

B.Ç.’in yakını olan M.M.Ç., duruşmada verdiği ifadede; ‘Vallahi de B.Ç., Ş.A. öldürdü. Ondan başkası değildir. Ben Ş.A.’yı aradım. B.Ç.’yi sordum bana bilmiyorum dedi ondan sonra aradı para verdim Ukrayna’ya gitti dedi. Beni 15 gün oyaladı. Bize Ş.A. mektup yolladı. Bana eğer para vermezseniz sıra size gelecek. Sizi de B.Ç.’i gönderdiğim yere gönderirim dedi” şeklinde konuştu.  Mahkeme heyeti Şehmuz Acar ve M.Z’nin tutukluluk hallerine devam kararı verdi. Delillerin toplanmasını isteyen heyet, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

72 + = 78