Binbaşı Kırca veda yemeğinde vedalaştı

İlçemiz Gölcük’te 3 yıldır, İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan Binbaşı Burçak Kırca, yeni görev yeri olan Ağrı Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığına uğurlandı. İlçe protokolü, siyasi partilerin ilçe Başkanları, siyasetçiler, kaymakamlık daire müdürleri, muhtarlar, kentin dinamiklerinin katıldığı veda yemeğinde, oldukça duygulu anlar yaşandı.

KIRCA AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca için, Yazlık Ilıca Restaurant’ta düzenlenen veda yemeğine katılım oldukça yüksek oldu. Binbaşı Kırca’nın eşi Elif hanım ve minik kızları Balçiçek ve Ayşe Nil ile birlikte katıldığı veda yemeğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Elibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, MHP İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, başta Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz olmak üzere, Kaymakamlığına bağlı daire müdürler, muhtarlar, kentin önde gelen isimleri ve dinamikleri ile Binbaşı Kırca’nın silah arkadaşları katıldı.

SEZER: “GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN”

Ilıca Restaurant’ta düzenlenen veda yemeğinin açılış konuşmasını yapan, Gölcük Belediye Başkanı Yıldırım Sezer, Binbaşı Kırca’ya ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, şunları söyledi: “Gerçekten çok zor bir görevi ifa ediyorsunuz. Siz ve sizin gibi silah arkadaşlarınız, ülkemizin güvenliği için, yeri geldiğinde canınızı hiçe sayarak mücadele ediyorsunuz. Gölcük’te çok güzel birlikteliğimiz oldu. Ama siz Ağrı’ya yollamak bu dostluğumuza sekte vurmayacak. Çok zor bir görev için sınır bölgesine gidiyorsunuz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Sizin gibi kahramanlar sayesinde, bizler burada rahat uyuyoruz. Bundan böyle eşiniz ve kızlarınız bize emanet, nasıl sizlerin sayesinde bizim gözümüz arkada kalmıyorsa, sizin de bu bağlamda gözünüz arkada kalmasın. Yeni görevinizde, tüm Gölcük halkı adına size üstün başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.”

IRMAK: “BU TÜR AYRILIKLAR HER ZAMAN ZORDUR”

Başkan Sezer’den sonra söz alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, bu tür ayrılıkların zor olduğunun altını çizerek, “Gerçekten şu anda Komutanımızın yaşadığı ayrılığı bende 6 kez yaşadım. O yüzden şuandaki ruh halini çok iyi anlıyorum. Bizler için aslolan şey, ülkemizin huzurunu, güvenini, birliğini ve beraberliğini tesis etmek. Bizler için yurdun her köşesi aynı. Ben komutanımızla çok az bir süre birlikte çalışma fırsatım oldu. İnşallah bundan sonra gideceği Ağrı’da kendisine üstün başarılar diliyorum. Allah tüm askerlerimizi ve polislerimizi kazadan beladan korusun. Bende sayın Kırca’ya, Gölcük’e vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki görev yeri olan Ağrı’da başarılar diliyorum” diye konuştu.

KIRCA: “EŞİM VE İKİ KIZIM SİZLERE EMANET”

Veda yemeğinde son konuşmayı yapan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, sözlerine “Bakıyorum da beni Gölcük’ten göndermek için, adeta seferberlik ilan etmişsiniz” diyerek esprili bir şekilde başladı. Gölcük’te dolu dolu 3 yıl geçirdiğinin altını çizen Kırca, şunları söyledi: “Öncelikle buraya gelerek, beni, eşimi ve kızlarımı onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi, gerçekten bu tür ayrılıklar çok zor. Ben bu vesile bana sahip çıkan, değer veren, tüm Gölcük halkına şahsım ve Jandarma Teşkilatı adına teşekkür ediyorum. Gölcük her zaman benim kalbimde yer alacak. Sizin gibi dostları unutmak mümkün değil. Ben Ağrı’ya gidiyorum ama, eşim ve 2 kızımı sizlere emanet ediyorum. Ayrıca, küçük kızım Ayşe Nil, Gölcük doğumlu. Onlara en iyi şekilde sahip çıkacağınızda, en ufak bir şüphem yok. Yeni görev yerim olan Ağrı’ya yolu düşen herkesi şimdiden davet ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin.”

YEMEKTE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından, kendisi için veda yemeği düzenlenen Binbaşı Kırca’ya protokolün hediye takdiminde oldukça duygusal anlar yaşandı. Kırca’ya ilk olarak Gölcük Kaymakamı Irmak ve ardından da, Gölcük Belediye Başkanı Sezer hdiye takdiminde bulundu. Protokolün hediye takdiminden sonra, diğer davetliler Kırca’ya hediye takdiminde bulunduktan sonra, veda yemeği güzel anılar ile son buldu.

Bizde Gölcük Vizyon Gazetesi olarak, ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür ediyor, yeni görev yeri olan Ağrı’da üstün başarılar diliyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 1