BİLİNÇSİZ SÜRÜCÜLERE CEZADA ÇÖZÜM OLMUYOR

 

Polislerin ceza kesmesine ve araçları çektirmesine rağmen hatalı park sorunu bilinçsiz sürücüler yüzünden ilçemizde bitmek bilmiyor. Ceza ve trafik levhaları bu konuda caydırıcı olmazken, vatandaşlar sürücüleri engelleyecek ve bilinçlendirecek çalışmaların yapılmasını istiyor. 

 

 

İlçemizin en büyük sorunlarının başında gelen hatalı parklar, trafik polislerin ceza kesmesine ve araçları çektirmesine rağmen, maalesef artarak devam ediyor. İlçemizde bir çok ücretli ve ücretsiz otopark olmasına rağmen sürücüler çarşı içinde her boş buldukları alana araçlarını park ederken, bu durum yayaları ve diğer sürücüleri çileden çıkartıyor. Çevre sakinlerinin tepkileri, polislerin cezalarına rağmen trafik sıkışıklıkları hatalı parktan dolayı yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar bu noktada önlemlerin daha da artmasını, sürücüleri bu konuda bilinçlendirecek çalışmaların yapılmasını istiyor.

İŞTE YANLIŞ PARKIN CEZASI

Taşıt yolu üzerinde park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde park etmenin cezası 108  TL ( Peşin 81 TL) ve 10 ceza puanı uygulanır.

Taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmenin cezası 216 TL ( Peşin 162 TL) ve 15 ceza puanı uygulanır.

Taşıt yolu üzerinde ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmenin cezası 108 TL ( Peşin 81 TL) ve 10 ceza puanı uygulanır.

Taşıt yolu üzerinde belirli kişi, kurum ve kuruluşlara ait araçlara, yönetmelikteki esaslara göre ayrılmış ve bir işaret levhası ile belirlenmiş park yerlerinde park etmenin cezası 108 TL ( Peşin 81 TL) ve 15 ceza puanı uygulanır.

Taşıt yolu üzerinde park için yer ayrılmamış veya trafik işaretleri ile belirtilmemiş alt geçit, üst geçit ve köprüler üzerinde veya bunlara on metrelik mesafe içinde park etmenin cezası 108 TL ( Peşin 81 TL) ve 15 ceza puanı uygulanır.

Taşıt yolu üzerinde geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasından onbeş metre mesafe içinde park etmek 108 TL ( Peşin 81 TL) ve 10 ceza puanı uygulanır.

Park cezalarında çekilen araç için diğer bir kalem ise aracın götürüldüğü parkta ödenecek park etme ücretidir ve günlük hesaplanır. 1 günlük ücret 12 TL’dir. Araç parka girdikten sonra isterse 1 dakika dursun o ücreti ödemek zorundasınız. Daha fazla durursa gün üzerinden ödeme yapılır.

Özetle ödenecek ücret 108 TL + 80 TL + 12 TL=200 TL’dir.

Eğer tebligat elinize erken ulaşırsa, ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içinde öderseniz sadece %25 trafik cezasında indirim gerçekleşebilir. Vakıf ücreti ve park bedelinde herhangi bir indirim olmaz. Haber: Büşranur Durdu

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2