Bayazıt, 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle açıkla yaptı

Gölcük Yeniden Refah Partisi ilçe Başkanı Mustafa Bayazıt, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

3 Aralık 1996 Dünya ‘Engelliler Günü’nde Muhterem Başbakanımız, Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamız ülkemizdeki mevcut tüm engelli derneklerini davet ederek TBMM’de Refah Partisi gurubu odasında, milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımızın da katılımı ile bir toplantı yapmıştır.

Özürlü kardeşlerimizin sorunlarını, dilek ve taleplerini dinledi. Başbakanımız özürlü kardeşlerimize hitaben yaptığı konuşmada o günü “Engelliler Bayramı” ilan ettiğini, bundan sonra özürlülerin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını, bütün sorunlarının çözüleceğini söylemiştir.

54.Hükümetin Bakanı Sayın Prof.Dr. Sacit Günbey’i Engelli vatandaşlarımızın problemleri ile ilgilenmek üzere görevlendirmiş görevi alır almaz, aşağıda belirtilen görevleri sırasıyla hükümet görevde olduğu sürece takip etmiştir.

Hemen Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Teşvik Fonu’ndan 2,5 Milyon lirayı özürlülerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tahsis edilmiştir.

Hiç bir formaliteye takılmaksızın sadece özürlü raporu ile valilik veya kaymakamlıklara müracaat eden tüm özürlü kardeşlerimizin, sakat arabası, özürlü daktilosu, baston, tedavi masrafları ve benzeri ihtiyaçları tamamen karşılandı. Özürlü arabaları götürülüp evlerinde teslim edilmiştir.

Özürlü derneklerini, konu ile ilgili bilgi sahiplerini Bakanlığa davet ederek sorunlarını, taleplerini not alıp günlerce üzerinde çalışılarak, üç tane kanun hükmünde kararname hazırlanmıştır.  Kanun hükmünde kararnameler Bakanlar, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra Resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bunlar 571, 572, 573 Sayılı Kanun Hükmünde kararnamelerdir.

571 sayılı kararnamede;

Türkiye’de ilk defa özürlüleri devlet nezdinde temsil edecek, sorunlarını takip edecek ve çözüm yolları üretecek “Özürlüler İdaresi Başkanlığı” ve “Özürlüler Koordinasyon Kurulu” kurulmuştur.

572 sayılı kararnamede;

Özürlülerin hayatlarını kolaylaştırmak için Bayındırlık Bakanlığı ve belediyelere yerleşim yerlerinin, cadde, sokak, kaldırım, binaların ıslah edilmesi konusunda görevler verildi.

Sağlık Bakanlığı’na özürlülük yapan hastalıkları doğumdan hemen sonra bebeklere test yapılarak tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için görev verildi.

Sosyal Yardımlaşma Fonu’nun kaynaklarının %5’inin özürlülerin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na tahsis edilmesi sağlandı
Kamuya alınacak personelin oranı %2’den, %3’e çıkarıldı
Belediyeler yeni açtıkları büfeleri öncelikle özürlülere tahsis edecekler.

573 sayılı kararname;

Özürlülerin rehabilitasyonu ve eğitimi ilgili kolaylıkların sağlanması ve rehabilitasyon merkezlerinin açılması ile ilgili maddeler bulunmaktadır. Yukarıda saydığımız yapılan tüm hizmetler Merhum liderimiz Prof Dr Necmettin ERBAKAN Hocamızın yaptığı hizmetler icraatlardır.  YENİDEN REFAH PARTİSİ olarak Erbakan Hocamızın yolundan giderek bu uygulama ve kararnamelerin üzerine fazlasıyla katkı yaparak uygulamakta kararlıyız. Bizler daha önce bu hizmetleri yaptık yine iktidara geleceğiz ve yine yapacağız.

Engellerimizi hissettirmeyecek
Engelsiz bir yaşam dileklerimizle.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 4