BAŞKAN SEZER’DEN AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve yönetimini Gölcük esnaf ve Sanatkarlar Odasında ziyaret etti.

Başkan Sezer, Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkâr temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Sezer, “Gölcük Belediyesi esnafla el ele olmaya devam edecek” dedi.

Sezer sözlerine şöyle devam etti. “Ahilik Haftası bizim için çok önemli. Ahilikte bereket var. Birbirine destek olmak var. En önemli ayrıntısı da şahsiyetle ilgili değil, toplumla, toplumsal kazançla ilgili olması” şeklinde konuştu. Gelecek nesillere ahilik kültürünün aktarılması gerektiğine değinen Sezer “Size ne kadar minnettar olsak az. Köksüz bir gelecek düşünülemez, Gölcük belediyesi esnafla el ele olmaya devam edecek” dedi.

“Ahi kelimesinin kökenine bakınca kardeş sözcüğünü görüyoruz. Esnafın birbirini kardeş gördüğü bir sistem. Halkın refahı üzerine devletin temeli kuruluyor. Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Milleti yaşatmanın en büyük öğesi esnafı yaşatmak. Kendi özümüze, geçmişimize bakmamız gerek. Ahilik sistemini de çağa bir öneri olarak sunabilmemiz gerek. Hem ülke olarak hem de vatandaşlar olarak yaptığımız işi ahilik şuuruna uygun olarak yapmamız lazım ifadelerini kullanan başkan Sezer, kıymetli Gölcük esnafımın Ahilik Haftasını tüm kalbimle kutluyorum” dedi.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman; “Toplumun yaşatılması gereken değerleri vardır. Ahilik bu değerlerden biridir. Biz de ahiliğin bu zamanki temsilcileri esnaf ve sanatkârlar olarak topluma ve tüm insanlığa toplumsal yaşam biçimini yansıtacağız. Çırak, kalfa, usta ilişkileri ve sevgi saygı kavramının toplumla birleşmesi için çalışacağız. Ahiliği unutturmayacağız” şeklinde konuştu. Ve son olarak Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında bizleri unutmayan, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gölcük Belediye Başkanım Ali Yıldırım Sezer’e, bugün yanımızda olduğu için tüm esnafım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =