BAŞKAN SEZER, GÖLCÜK İÇİN TEYAKKUZ’DA

BAŞKAN SEZER,

GÖLCÜK İÇİN TEYAKKUZ’DA

Gölcük Belediyesi tarafından başlatılan dezenfeksiyon uygulaması ile Gölcük’te dezenfekte edilmeyen tabiri caizse bir nokta kalmadı.

Çinin Wuhan Kentinden başlayarak, dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan Corona Virüsü’ne karşı Gölcük Belediyesi uygulamalarını en üst seviyede uyguluyor.

Örnek bir çalışma sürdüren, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gece gündüz demeden, vatandaşın sağlığı için, dezenfekte yapılmasına dair talimatlarıyla Gölcük halkının memnuniyetini ve teşekkürlerini alıyor. Sosyal medyada başkan Ali Yıldırım Sezer’e, teşekkürler çığ gibi büyüyor. Vatandaşın bu memnuniyeti karşısında, başkan Ali Yıldırım Sezer ile görüştük.

ÇOK DEĞERLİSİNİZ

Başkan Sezer, “Gölcük halkının çok değerli olduğunu ve korunmaları için bize düşen kısımda seferberlik ilan ettim” diyor.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in, talimatları doğrultusunda Virüsün çıkması itibariyle tüm şehre yetecek ilaçlama malzemelerinin sipariş edilmesi,  hatta stoklarında fazlaca bulundurması, temizlik işleri ekiplerinin özel kıyafetler giyip, maske takarak ilçe  genelinde ki dezenfektan çalışmaları Gölcük halkını, büyük ölçüde rahatlattı.

Gölcük’te, dezenfektan işlemlerinin yapılmadığı nokta neredeyse yok;

Cadde ve sokaklar, Gölcük Hükümet Konağı, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve araçları, Gölcük İlçe Jandarma Komutanlığı binası ve araçları, ilçemiz genelindeki evsel atık konteynerlerinin bulunduğu alanları kireçlenerek, sonra da dezenfekte ediliyor, ilçemizdeki çocuk oyun parkları, önce sabunlu suyla yıkanıp ardından da dezenfekte edildi. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi, Değirmendere Yalı Evleri Tesisleri,  Kütüphaneler dezenfekte edildi. Ortak yaşam alanlarında ise ekipler dezenfekte çalışmasına aralıksız devam ediyor, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Gölcük Huzurevi dezenfekte edildi. Yoğun olarak kullanılan şehir içi minibüsleri, duraklar, evsel atık konteynerleri, camiler, oyun parkları, sosyal tesisler, belediye hizmet binası başta olmak üzere tüm sosyal yaşam alanları ekipler tarafından itinayla dezenfekte edildi ve edilmeye devam ediliyor. İlçe genelinde dezenfekte çalışmaları  durmaksızın devam edecek diyor başkan Sezer…

Ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, çalışmaları yerinde inceliyor.

VATANDAŞIM İÇİN HİÇBİR ŞEYDEN KAÇINMAM

Açıklama yapan Sezer; “Son günlerde korona virüsü tüm dünyada gündemde. Biz de ilçemizin sağlığı ve huzuru için tedbirlerimizi bir üst seviyeye çıkardık. Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda ve toplu taşıma duraklarında temizlik ve dezenfekte işlemlerini arttırdık. Belediye ekiplerimiz düzenli olarak çalışmalara devam edecek. Bu çalışmalar birkaç hafta sürekli devam edeceğiz. Biz Gölcük Belediyesi olarak bazı alanları kireçleyerek, sonra da dezenfekte ediyoruz. Abarttığımızı düşünenler de var elbet fakat abartmıyoruz. Bu yöntem Corona haricinde ki virüslerinde gelmesini engelliyor.  Hatta ki,  vatandaşımı her türlü virüsten korumuş oluyorum. Buradan ricam el temizliğinize ve kişisel temizliğimize çok dikkat edelim.  Çin’de başlayan korona virüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı. Henüz ilimizde böyle bir tespitimiz yok. Panik yapmadan, tedbirlerimiz alarak, kişisel hijyene dikkat ederek bu virüsle mücadeleyi vatandaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz.

HEM KENDİMİZİ HEM TOPLUMU KORUMALIYIZ

Özellikle bu süreci çocuklarımıza iyi anlatmamız ve onları iyi eğitmemiz lazım. Çünkü çocuklara bulaşmasa da onlar virüsü taşıyabilirler. Dolayısı ile bu bir topyekün sağlık seferberliği.  Görüyorsunuz dünyada İtalya, Çin ve birçok ülke perperişan. Aslında Türk milleti olarak temizlik düşüncemiz her zaman vardır ama biraz daha  dikkat ederek hem kendimizi hem de toplumu korumalıyız.

Gölcük halkı emin olsun ki, gece gündüz demeden aklınıza gelebilecek her yer ilaçlanıyor ve dezenfekte ediliyor.  İçiniz bu manada rahat olsun. Ve son olarak, bize önerileriniz olursa, bizden beklentiler olursa elimizden gelen tedbirleri almak için hazırız” dedi.

Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =