Başkan Hac’ca gidiyor

Mahalle ve Köy Muhtarları Başkan Ellibeş’e sorunlarını iletti

SİVRİSİNEKLER KONUSUNDA ACİLİYET SÖZ KONUSU

Ağustos ayı Mahalle ve Köy Muhtarları Toplantısı dün sabah Gölcük sanat Galerisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konu son günlerde vatandaşların oldukça sıkıntı yaşadığı sivrisinekler ve sokak köpekleri oldu.

Muhtarlar Toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İSU Gölcük Şube Müdürü Mehmet Yaman, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral ve Mahalle ile köy muhtarları katılım sağladı.

Başkan Hac’ca gidiyor

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, toplantıda şunları söyledi: ‘Öncelikle bütün İslam Aleminin ve Gölcük halkının Kurban Bayramını şimdiden kutluyorum. İnşallah bu yıl kutsal Hac görevimi yerine getireceğim. Kurban Bayramının ülkemize ve tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

Ellibeş, ‘Ciddi sıkıntılar baş gösterdi’

Başkan Ellibeş kendisine iletilen sivrisinekler konusunda şu açıklamalarda bulundu: ‘Son günlerde sivrisineklerle ilgili çok şikayet gelmeye başladı. BugünBüyükşehir Belediyemizin bir toplantısı yapılacak. Oradan çıkacak kararı bekleyelim. Fakat ortak bir mücadele yapma gereği söz konusu. Bunu biz Büyükşehir Veteriner, Tarım’la bir görüşme yapalım.Bu konu sadece Gölcük’le sınırlı değil. Tüm İlimizde aciliyet söz konusu. Bizler bu konuda gerekli incelemeleri yapıp, bu sorunla mücadele edeceğiz. Çünkü son günlerde bu sorunla ilgili ciddi sıkıntılar baş gösterdi. Bu konuyla ilgili mücadele edilecek’ dedi.

‘Sokak köpekleri konusunda mücadelemiz sürüyor’

Bir önemli sorun olan sokak köpekleri konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Ellibeş, ‘Sokak köpekleri konusunda ne yazık ki elimiz kolumuz bağlı. Başka illerden geldiğini tespit edilen sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışması yapıyoruz. Bakın bu konu önemli. Bizler sokaktaki dostlarımızı seviyoruz. Onlara zarar gelmesine asla izin vermeyiz. Ama bir takım kişiler ilçemize gece vakitlerinde sokak köpeklerini bırakıyorlar. Bu durum vicdansızlık. Bu  konuda elimizden geldiğince mücadele veriyoruz’ şeklinde konuştu.

Tırtıl sorunu da ele alınacak

Mahalle Muhtarlarının bazıları ilçemizin bazı noktalarında sayıları aşırı derece artan tırtıl sorununu da dile getirdi. Başkan Ellibeş bu sorun hakkında, ‘Daha deminde söyledim, gerek sivrisinekler konusunu gerekse de tırtıl konusunu Tarım’a ve Büyükşehir’e bildirip, ön çalışma ile bu sorunun üzerine gidelim. İnşallah doğru çalışmayla halkımızın yaşadığı bu sorunu çözüme ulaştırırız’ dedi.

Muhtarlar sorunlarını iletti

Daha sonra Mahalle ve Köy Muhtarları yaşadıkları sorunları Başkan Ellibeş’e ileterek, sorunların çözümünü istediler.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

96 − = 89